Атанас Мерджанов: За БСП 2015 е една загубена за демокрацията и българските граждани година

Пред Topnovini.bg

2015 е една загубена за демокрацията и българските граждани година, категоричен е говорителят и заместник-председател на парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов в обзорния материал на Topnovini.bg - "2015 година – равносметката на депутатите".

„Ще запомня 2015 година с много напрежение и с това, че ГЕРБ практически взеха цялата власт в обществото и държавата. В крайна сметка, всяко едно от решенията в правителството, в Народното събрание, в агенциите и министерствата се взима под диктовката на министър-председателя“, заяви Мерджанов.

От гледна точка на БСП 2015 година е загубена, защото обещаваните реформи във всяка една от секторните политики не се осъществила. „Дори и това, което се случи с промените в Конституцията е едно допълнително притеснение към функционирането на съдебната власт. Тя няма да бъде по-свободна“, посочи Мерджанов. Той не пожела да постави оценка на сегашното управление за изминалата година и коментира, че този тип дясно управление и политика, категорично от БСП не го споделят и го отхвърлят. „Въпреки грандиозните победи на ГЕРБ, това по никакъв начин не гарантира спокойствие и социална и икономическа сигурност на българските граждани“, заяви още Атанас Мерджанов.