Атанас Мерджанов подкрепи кандидатите на левицата от община Болярово

Окт 08, 2015 ЯМБОЛ Новини Избори 0 1958

Депутатът от левицата поема семестриалните такси по време на цялото обучение на две момичета

Кандидатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се срещнаха с жителите на село Стефан Караджово. Сред гостите бяха зам.-председателят на парламентарната група на левицата и говорител на БСП Атанас Мерджанов, дългогодишният кмет и кандидат за нов мандат на община Болярово и водач на листата Христо Христов, кандидатът за кмет на селото от левицата Димитър Димитров, кандидатите за общински съветници – Атанас Дженков, Янко Анев, Златина Николова и Мария Маринова.
     Христо Христов се обърна към жителите на село Стефан Караджово като дългогодишен кмет на община Болярово, споделяйки направеното през годините. Той съобщи добрата новина за завършването на пътя Стефан Караджово – Попово – Дъбово,  чието официално откриване ще бъде на 16 октомври от 11 часа. Радваща новина е и, че два проекта, неосъществени отлагани по различни причини във времето – за основен ремонт на църквата и на площада в селото (паметника и музея на Стефан Караджа) отново има шанс да бъдат включени и одобрени. Христо Христов обеща да направи всичко по силите си това да стане факт.
      Кандидатът на социалистите  за кмет на село Стефан Караджово Димитър Димитров представи своята програма за управление, в която е засегнал голяма част от проблемите в селото, посочвайки и тяхното решение. На първо място, разбира се, това е осигуряването на работни места. Засегнати са и проблеми и тяхното решаване в областта на земеделието и животновъдството, заетост и повишаване на доходите, проекти и обекти, които предстои да се реализират. Той заяви, че всичко това ще се случи, ако на 25 октомври хората гласуват с номер 5 и в трите бюлетини – за общински кмет, за кмет на селото и за общински съветници.
     Най-младият кандидат на социалистите за общински съветник Златина Николова сподели радостта си от подкрепата, която усеща и заяви на съселяните си, че вярва в по-доброто бъдеще на общината. По думите й от всички тях зависи как ще живеят хората утре.
     Към жителите на селото се обърна и народният представител от левицата Атанас Мерджанов, който изрази надежда, че караджовци ще направят правилния избор, както се е случвало винаги през годините. Той се ангажира да продължи да помага с всички сили и възможности на село Стефан Караджово. След обнадеждаващите думи, той обяви своята поредна приятна изненада – поема семестриалните такси по време на цялото обучение на две ромски момичета – едно, от които местно. Това предизвика заслужени аплодисменти, а Христо Христов се ангажира и с осигуряването на работа на едното момиче - Донка Георгиева от село Стефан Караджово (учеща специалността социални дейности в Тракийски университет – гр. Стара Загора). Въпросът за нея бе повдигнат от директора на ОУ „Стефан Караджа” Димитър Дичев, който благодари на народния представител, че за пореден път е откликнал на молба на караджовци. 
    След като дадоха възможност на жителите на селото да поставят своите въпроси, да дадат идеи и предложения за бъдещето на селото и общината, дългогодишният кмет завърши с думите, че е уверен, че караджовци ще направят правилния избор на 25 октомври и това ще бъдат трите петици в трите бюлетини.