Премахване на таксите в детските градини за всички деца, обеща Мариета Сивкова

Окт 05, 2015 ЯМБОЛ Новини Избори 1 1899

Кандидатът на левицата се ангажира и с безплатна млечна кухна

На предизборна среща кандидатът за кмет на Ямбол от БСП Мариета Сивкова запозна присъстващите с програмата за управление на общината. Заедно с нея бяха представени и кандидатите за общински съветници от листата на БСП.  Сред основните приоритети Сивкова посочи ривличането на инвестиции, откриване на нови работни места; намаляване на данъците за превозните средства и такса смет за гражданите и бизнеса; еднократна финансова помощ за ямболските семейства при раждане на дете. Кандидатът на левицата обеща и безплатна млечна кухня и премахване на таксите в детските ясли и градини за всички деца. Като други приоритети в бъдещата си работа тя посочи създаване на солидарен фонд за подпомагане на скъпо струващи лечения; реализация на проект „Река Тунджа-зона за отдих и спорт“; реконструкция на младежкия дом, разширяване на спортна зала „Диана“, доизграждане на градския стадион и изграждане на градски плувен комплекс. Според Сивкова трябва да се обмисли премахване на синята зона и изграждане на зони за паркиране във всички жилищни райони.

    Относно комуникацията с граждани, кандидатът на левицата обеща освен приемен ден при кмета, така и изнесени приемни по квартали и „горещ телефон” за сигнали.

    Да изкаже подкрепата си за Сивкова на събитието присъства и зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на БСП Атанас Мерджанов.