Атанас Мерджанов: ГЕРБ и РБ ще използват цялата власт на държавната машина да мачкат и да спечелят местните избори

Мар 23, 2015 ЯМБОЛ Новини БСП 0 1446

 „Изборите в Сърница доказаха че ГЕРБ и реформаторите ще използват цялата власт на държавната машина да мачкат и да печелят изборите по места”

 
„Изборите в Сърница доказаха че ГЕРБ и реформаторите ще използват цялата власт на държавната машина да мачкат и да печелят изборите по места”. Това заяви на пресконференция в Ямбол говорителят на ИБ на НС на БСП и зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов. Той подчерта, че в Сърница не са успели, но е станало ясно, че този въпрос е бил номер едно в техния дневен ред. „Очевидно, че същият подход  ще бъде използван и през септември, октомври”, категоричен бе социалистът.Той подчерта, че реформаторите ламтят за заемане на постове във всяка една сфера.
 
На въпрос, кога ще започне подготовката на левицата за местните избори- Мерджанов отговори, че реалната подготовка за местните избори ще започне след заседание на НС на БСП, и заседанието на Конгреса на 05.03.2015г. Той подчерта, че първите стъпки са направени на провелия се семинар на левицата във Варна, на който са присъствали над 250 социалисти от страната.  По думите му един от важните въпроси, дискутирани на форума, е бил подходът на БСП за определяне на кандидатите и политиките в местната власт. „Вече се говори за леви стандарти, както по отношение на конкретните персонажи, така и към политиките. Реакцията срещу неолибералния модел навсякъде в Европа е показател за икономическата ситуация, в която се намира ЕС и България”, каза още той.
 
 Управляващите продължават да натоварват всички данъкоплатци
 
„Вече 4- 5 месец правителството не предлага нищо, освен заробване на българската държава за десетки години напред”, заяви Мерджанов. По думите му 16 милиардният дълг, е нещото, за което БСП няма да спре да повтаря, че е категорично против. „БСП остана единствената партия против. Никой не си е позволявал за последните 50 - 60 години управление да постъпи по такъв изключително унизителен и зависим за българските граждани начин”, коментира още той. Мерджанов подчерта, че миналата седмица е станало ясно, че е реализирана цялата емисия. „Целият портфейл за годината вече е свършен. Това е несправедливият начин да натоварват всички данъкоплатци”, заяви той. По думите му всичко това идва и на фона на опасността пред туристическия отрасъл. „Това правителство води същата политика, която водеше ГЕРБ до началото на 2013 г., а Плевнелиев имаше наглостта да каже че има политическа стабилност- нищо че икономическият растеж е по прогнозни данни   0,8%, а в нестабилната 2014 г. беше 1,7 %”, заяви говорителят на НС на БСП.   Той подчерта, че няма още фиксирани сведения за контрабандата. По думите му управляващите са се опитали да кажат, че има голям скок в приходната част, но данни за това също  няма. Според него няма и мерки и стъпки за оздравяване на енергийния сектор.