Празник за децата в район Южен организираха пловдивските социалисти

02.06.2024

“БСП за България” представи част от кандидатите си за народни представители от листата за 16 МИР в парка до ОУ "Димитър Талев" в район “Южен”. На събитието присъстваха Николай Аргиров - кандидат за евродепутат и за народен представител, както и Теодор Христов, Анастас Ангелов, Йовка Златева и Мариана Алексиева. 

Николай Аргиров заяви, че младите семейства трябва да получават добра работна заплата, която да е еквивалент на европейската, и че социалистите ще се борят делът на работещите бедни в Европейския съюз да спадне под 5% до 2030 г. Ще работим за преразглеждане на Зелената сделка, за да съчетае социалните и екологичните политики, обяви още той.

Един от най-младите кандидати за народни представители в България Анастас Ангелов представи вижданията си за политиките, които ще отстоява Българската социалистическа партия, сред които: нови учебни програми и един учебник по предмет; еднократна помощ при раждане за млади семейства с не по-малко от 18 месеца трудов стаж: за първо дете – 600 лв., за второ дете – 1200 лв., за трето – 1700 лв.; безплатни лекарства за всички деца до 14 г.; нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

След официалната част бяха поканени всички деца да се състезават в щафетни игри, да рисуват, пеят и рецитират.