Поздравителен адрес към гражданите на Ямбол от Общинския съвет на БСП

05.06.2023 г.

Уважаеми съграждани!

 

                Днес нашият град отбелязва празника Свети Дух като Ден на Ямбол за 30-и пореден път,откакто през 1993 г. с Решение на Общинския съвет се откликна на една национална инициатива всеки град в България официално да има свой ден.Но  историята на нашия Ден на Ямбол е по-стара. За първи път Свети Дух се отбелязва освен като религиозен,но и като светски празник  на града през 1936 г.Нашите предци са вярвали, че на този ден свещен огън слиза от небето и унищожава всички земни зли духове.

Този ден е обединявал 87 години всички нас,гражданите на Ямбол.Тези, които са родени тук, и тези, които са свързали съдбата си с него, независимо от възраст, националност, религия,политически пристрастия,професия,станал е за тях скъп и любим. Гордеем се със славното минало на Ямбол - заслуга на много поколения наши съграждани, дали безценен принос за създаването на този някога голям промишлен, транспортен, научен, образователен и културен център в Югоизточна България. Днес все още се надяваме той  да се превърне в динамично развиващ се модерен европейски град,запазил своята историческа идентичност и характерен архитектурен облик съчетани с уникалната красота и чар на неподправена провинциална интелигентност,която до сега винаги е била показателна.

И най-важното!Никога не трябва да забравяме,че основното богатство на Ямбол са неговите жители,коитоискрено го обичат и отдават своята сила, талант и знания в името на неговия просперитет. Където и да се намират днес онези от тях потърсили по-добра реализация някъде по света,трябва да знаят,че ги чакаме  да се върнат у дома,при нас! Любимият град пази за тях събития, спомени и емоции.

Всеки официален празник е повод за размисъл за мястото му в държавата и в живота на гражданите в този град.И,може би,нашите мисли не винаги са толкова празнични,но те са необходими,защото ни карат да осъзнаем колко е важно да намерим верния път,за да поправим допуснатите грешки – нашите и чуждите.Предстоят ни още много сериозни задачи за подобряване атмосферата в общия ни дом.С обединени усилия,здрав разум и разбирателство ще успеем да ги решим. А ние,социалистите,ще направим всичко възможно и необходимо комфортът и благополучието да станат по-добрата база за живот в нашия град.Защото можем да го постигнем заради вас!

                Уважаеми жители на град Ямбол,всички вие, които сте родени, израснали тук,всички на които професионалните им задължения са ги довели в нашия град или  са дошли на гости в празничния ден.Този град,с неговата история, неговите традиции, неговите заслуги, постижения и планове за бъдещето съществува заради вас и чрез  вас - хората. Вие сте неговото сърце, неговата душа, неговите фенове и неговите любими „звезди“.Днес е вашият празник.

 Общинската организация на БСП в Ямбол ви желае дълголетие, любов и щастие. Ще се борим животът тук да оправдае всичките ви надежди и стремежи, да ви дадевдъхновение, енергия за по-нататъшен просперитет,зада заема винаги специално място в сърцето на всеки от нас.

Поздравяваме ви за Деня на Ямбол и ви желаем да живеете щастливо и красиво тук и неуморно да вярвате само в най-доброто,което ще ви донесе бъдещето!
 

 Честит Празник!

 

Ямбол,5 юни 2023 г.                                       Общински Съвет на БСП -Ямбол