Кристиан Вигенин: БСП не експлоатира страха на хората, а предлага решения

Сеп 21, 2022 ЯМБОЛ Новини Избори 0 775

21.09.2022 г.

„БСП не експлоатира страха на хората, а предлага решения“, заяви в с. Ботево, община „Тунджа“ зам.-председателят на левицата Кристиан Вигенин при представяне на кандидатската листа на „БСП за България“ в Ямболски избирателен район, на която е водач.

Той каза още, че в последното управление БСП е била генератор на стабилност и в правителството, и в парламента и подчерта, че левицата е успяла да реализира голяма част от записаното в платформата, да направи неща, за които само са мечтали, докато са били в опозиция, и сега отново искат доверието на избирателите, за да продължат да работят за хората и за развитието на България.

„Като народен представител от Ямболски избирателен район, винаги съм се старал да взимам присърце проблемите на областта, на хората, на населените места и съм се стремял да ги разрешаваме, защото така разбирам аз участието в политиката“, сподели Кристиан Вигенин и изрази радостта си, че всички представители на БСП в местната власт са хора, за които смисълът на участието в политиката е решаване проблемите на хората и на общините.

Кристиан Вигенин разясни на присъстващите в залата последователната позицията на БСП спрямо Русия и кой е причина за предсрочните избори. „Участието на „Има такъв народ“ в управлението не е било да направим нещо добро за хората и за България, а да провалят правителството, да убият тази енергия за промяна и да се върнат ГЕРБ и ДПС на власт и това се подготвя и сега, ако не са достатъчно активни хората, които искат да не продължи старият модел на управление, срещу който протестираха“, допълни още той.

Водачът на листата призова хората да гласуват с разум, да гласуват за това ангажиментите, които се поемат, да се изпълняват и това, което се каже преди изборите, това да се прави след тях. Той прикани присъстващите да изберат номер 28 на 2 октомври за силна БСП, която да налага политики за хората и България да бъде социална и сигурна държава.

„БСП във времето показа, че е най-мъдрата партия, която отстоява интересите на българските граждани, каза пред присъстващите в залата Нели Славова“, която е втора в листата на „БСП за България“. Тя изтъкна, че БСП беше основната движеща сила на всички реформи, които се случиха през последните 7 месеца, но предстои още много работа, защото това, което не е довършено, е залегнало отново в предизборната програма и е доразвито.

Подкрепата си за кандидатската листа изрази и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Той призова за мощна подкрепа към отбора на „БСП за България“ в Ямболски избирателен район, за да продължи БСП да доразвие социалната политика, която има за цел подобряване на живота на всеки гражданин – от най-малките до най-възрастните.