Катя Георгиева и Георги Гьоков се срещнаха с граждани от Ямбол и областта

Има много натрупани проблеми през последните 12 години, когато ГЕРБ управляваха

В тричасова среща министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и Катя Георгиева, член на Изпълнителното бюро на БСП и общински председател на структурата в Ямбол обсъждаха актуалната обстановка със социални работници от РД "Социално подпомагане" и ДСП-Ямбол, както и с граждани от Ямбол и областта.

“Разговаряхме за условията на труд, проблемите и новостите в работата, както и за увеличението на заплатите на социалните работници с 10% от 1 април. Срещата премина при огромен обществен интерес. Хората поставиха своите най-наболели проблеми, а ние поехме ангажимент да се запознаем в детайли и да търсим решения", коментира Катя Георгиева по време на срещата.

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков отчете постиженията в социалната сфера през бюджета и представи предизвикателствата пред реформата в ТЕЛК, преизчисляването на пенсиите през юли и политиките за хората с увреждания. Гьоков подчерта, че през последните 12 години, в които от ГЕРБ са управлявали има натрупани много въпроси и проблеми. Той пое ангажимент отново да посети Ямбол, за да работи по разрешаването на всеки един проблем, с грижа за хората.