Катя Георгиева от Ямбол: БСП предлага намаляване на ДДС върху основните храни, лекарствата и електроенергията

12.04.2022 г.

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Катя Георгиева и зам.-председателят на БСП и член на Изпълнителното бюро Атанас Зафиров се срещнаха с актива на левицата в Ямбол, като част от инициативата на ръководството на партията за провеждане на регулярни срещи в цялата страна. Основна тема на дискусията бяха оценката на социалистите за първите 100 дни от управлението на страната, а в нея се включиха областният председател на БСП в Ямбол Митко Андонов и членът на Националния съвет на БСП и кмет на Тунджа Георги Георгиев и.

“В тези времена на ценова, енергийна и ковид криза, както и започналата война, правителството успя да преведе България през тежките зимни месеци”, заяви в началото на срещата Катя Георгиева, като посочи част от предприетите мерки: Мораториумът върху цените на тока, помощите за икономиката и за бизнеса, мярката 60/40 и редица други. „Това отчитаме като успех на правителството”, каза още тя.

Дискутирана бе и предстоящата актуализация на бюджета, по която специалистите на БСП работят от месеци. “Най-важният въпрос е актуализацията на бюджета. Цените, инфлацията, доходите, бедността - всичко това може да се реши с актуализацията”, заяви пред присъстващите Катя Георгиева. Тя обясни и част от предложените от БСП антикризисни мерки, като намаляване на ДДС върху стоките от малката потребителска кошница, лекарствата и електроенергията.

В хода на разговора присъстващите поставиха множество въпроси от регионален и национален характер. От своя страна ръководството на БСП пое ангажимент да разгледа обстойно всеки един от тях.