Кристиан Вигенин: Да спре злоупотребата с новата болница за политически цели

Nov 01, 2021 ЯМБОЛ Новини Избори 0 817

Кандидатът на БСП д-р Влахова с призив към младите си колеги да помогнат за възраждане на здравеопазването в Ямбол

„Призоваваме да спре злоупотребата с новата ямболска болница за политически цели! Всякакви нови партии и хора, които не са нясно с проблема за болницата, да не говорим за решаването му, използват темата предизборно. За нас това не е приемливо“, коментира водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин.

Той припомни, че БСП в региона 5 години работи за това област Ямбол да има нова и модерна болница.

„Проведохме разговор с настоящото ръководство на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и искаме да разсеем няколко заблуди. Първо: закъснението със строителните работи няма да доведе до закъснение на пускането на болницата в действие, тъй като болницата не е само сграда“, каза още той и продължи: „Тази седмица в Министерството на здравеопазването и в Министерство на финансите ще бъдат изпратени всички необходими изисквания за оборудването и обзавеждането на Новата болница и ние призоваваме всички политически сили, които намерят място в следващия парламент, да подкрепят включването на тези средства в новия бюджет за 2022 година“.  „Междувременно, допълни той, този период трябва да се използва за провеждането на търговете, закупуване на оборудването и съответно -  инсталирането му в болницата. Но болницата не е само сграда, оборудване и обзавеждане. Болницата има нужда от медицински персонал“. Водачът на листата уточни, че вече започват разговорите за изнесено обучение на медицински сестри в болницата в Ямбол, така че да се гарантира необходимото присъствие на медицински специалисти.

Д-р Недялка Влахова – кандидат за народен представител от „БСП за България“ в област Ямбол от гражданската квота се обърна към бъдещите си колеги:

„Искам да призова всички млади колеги, които учат в момента медицина в университетите на България или тези, които вече са завършили и намерили другаде работа, да помогнат на ямболската болница, защото лекарите са едно от най-важните звена в тази болница. Искам също да им кажа, че когато ние преди 20 години започвахме работа, се завърнахме много току-що завършили студенти, и с нашия ентусиазъм станахме добри лекари, независимо, че сме работили в град Ямбол. Пациентите навсякъде са еднакви. При изграждането на новата болница ще се създадат добри условия за работа, които няма да бъдат с нищо по-лоши от големите градове. Считам, че тяхното връщане в нашия град и оказването на тази помощ за болницата ще даде възможност да преминем от 19-ти в 21-ви век и  те ще бъдат носители на възраждането на здравеопазването в областта. Елате в родния град. Той ви чака!“