С „Памет и слава“ кандидатите на „БСП за България“ почитат славните предшественици в региона

Окт 26, 2021 ЯМБОЛ Новини Избори 0 848

26.10.2021 г.

С инициативата "Памет и слава" коалиция "БСП за България" изразява своята почит към личностите в населените места от Ямболска област дали живота си за свободата и независимостта на България. Мостът към бъдещето е невъзможен без почит на миналото – това е отправната точка на акцията, в която ще се включат кандидатите за народни представители, членове и симпатизанти на коалицията. Всяко населено място пази спомена за личности, които с живота и делото си са били пример за другите, оставили са следа в историята. Много селища и днес носят техните имена в знак на признателност. В рамките на кампанията ще бъдат посетени 33 паметници и места, свързани с такива личности. По този начин от една страна ще им бъде отдадена заслужена почит. От друга страна акцията преследва образователна и възпитателна цел – разказвайки за тях, днешните поколения да знаят и помнят своите славни предшественици. Това е една инициатива за съхранение на патриотичното ни самосъзнание, за напомняне на самите нас, че свободата не е даденост, а е факт, заради борбения дух и саможертвата на знайни и незнайни герои, част от които са и от Ямболска област, споделят социалистите.

В Бояново беше почетена паметта на загиналите бояновци във войните (1913-1945 г.) пред паметната им плоча, открита през 2001 г.

В Жребино кандидатите на „БСП за България“ положиха цветя пред паметника на загиналите във войните за освобождаване на България, изграден през 1985 г.

В Лесово беше отдадена почит пред паметника в памет на загиналите в Отечествената война 1944-1945год.

В Гранитово кандидатите сведоха глави пред паметника на загиналите във войните от селото, който също е открит  през 1985 г.

В Мелница бяха положени цветя на признателност пред паметника на загиналите във войните от с. Мелница, който има 61-годишна история.

Инициативата „Памет и слава“ ще продължи и в други населени места от региона.