Георги Георгиев: Ще продължим да отстояваме лява, социално ориентирана политика

Окт 08, 2015 ЯМБОЛ Новини Избори 0 1777

Кандидатът на левицата даде пример с отменени месечните такси за посещаване на детски заведения

„Подаваме ръка към вас, за да направим нашите села още по-добро място за спокоен живот и работа, в името на децата, учениците и младите хора на Тунджа”. Това заяви кандидатът за кмет на общината Георги Георгиев, издигнат от Коалиция „БСП-ЗС „Александър Стамболийски”, пред участниците в предизборните срещи, провеждани в населените места на общината.
Един от дискутираните акценти в хода на кампанията е провежданата през мандата политика, насочена към децата, учениците и техните семейства. В качеството си на досегашен кмет Тунджа Георги Георгиев припомни, че от 01.09.2015 г. са отменени месечните такси за посещаване на детски заведения на територията на общината.
Георгиев подчерта, че община Тунджа е единствената в страната, която заедно с учебните заведения, успява да осигури безплатно обедно хранене за всичките ученици в общинските училища. През целия мандат общината изпълнява проекти с европейско финансиране за предоставяне на пресни плодове и зеленчуци за децата във всички детски градини и училища. За децата и учениците е осигурен безплатен транспорт до общинските детски градини и училища.
Продължава утвърдената от 2009 година традиция за подкрепа на изявените и даровитите ученици и студенти от Тунджа, чрез предоставяне на стипендии и еднократно финансово стимулиране. Средствата за тази дейност се набират изцяло от благотворителност. Чрез дарения през мандата са осигурени над 120 000 лв. С тях са обезпечени близо 1 030 стипендии и еднократно финансово стимулиране.
Безспорно един от най-големите успехи за мандата, подчерта Георгиев, е рестарта на професионалното образование на територията на общината. Това стана факт с преобразуването на ОУ „П. Хилендарски” - с. Скалица, в средно общообразователно училище с професионална паралелка по специалността „лозаровинарство”. 

Кандидатът за кмет на община Тунджа Георги Георгиев бе категоричен, че и през следващия мандат Коалиция „БСП - Земеделски съюз „Александър Стамболийски” ще продължи да отстоява лява, социално ориентирана политика, в интерес на бъдещето на община Тунджа, като акцентът в тази политика е идеята за достъпно образование, добро възпитание, придобиване на професионална квалификация на учениците. Целта е тези млади хора да се реализират успешно на пазара на труда и да бъдат полезни на обществото.