БСП представи официално кандидатите си кметове на петте общини в област Ямбол

Атанас Мерджанов: „БСП е единствената политическа партия, която води публична кампания“

Кандидатите за кметове на петте общини в област Ямбол бяха представени днес на пресконференция на Областния съвет на БСП. В срещата с медиите участваха говорителят на БСП и зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов, депутатът Кирчо Карагьозов, председателите на Общински съвети на БСП в областта, както и кандидатите за кметове на петте общини.

Мариета Сивкова, кандидат за кмет на Ямбол, припомни, че през последните 4 години като общински съветник е отстоявала твърда позиция в местния парламент против вредното управление на ГЕРБ и кмета Славов. Тя подчерта, че възнамерява да води  позитивна кампания в умерен стил, но и ще покаже слабостите и злоупотребите на досегашното управление. Христо Христов, кандидат за кмет на община Болярово за шести мандат,  подчерта, че за последните 4 години граничната община е сред общините с най-много усвоени средства на глава от населението – 46 млн. лв., т.е. по 9 223 лв. средно на човек, като 22 млн. лв. са от европейски проекти. „Аз съм за създаване на работни места в Елхово и привличане на инвестиции“, заяви кандидатът за кмет на общината Ангел Ангелов. Той е на 44 г. е и е управител на телевизия „Странджа кабел“. Митко Андонов,  кандидат за кмет на Стралджа четвърти мандат, сподели, че заявява участие в изборите въз основа доверието на местните хора към него и свършената досега работа. Георги Георгиев, който също за четвърти път се устремява към кметския стол в община Тунджа, каза, че приема поредната си номинация като изключително признание за стореното досега от него и екипа му. „Гордеем се, че община Тунджа е една от най-социалните общини в България”, обобщи той.

Народният представител Атанас Мерджанов от своя страна припомни, че именно на вчерашното заседание на Националния съвет на БСП бяха утвърдени кандидатите за кметове на петте общини в област Ямбол. „По традиция Ямболска област има силно представителство в местната власт и на това се крепи нашето самочувствие. Залог за това е успешното управление на тримата ни изявени кметове – Христо Христов, Митко Андонов и Георги Георгиев, но не по-малко значима е работата ни в общинските съвети в Елхово и Ямбол”, допълни депутатът. По думите му единствената алтернатива на управлението в тези две общини са именно съветниците на БСП, които заявяват яростна съпротива, когато са се взимали решения против интересите на гражданите и са били толерантни, когато става въпрос за сериозните проблеми. „За мен беше важно да чуя в програмите на всичките ни кандидати, че най-значимата задача, която те си поставят, е подобряване на икономическата ситуация в региона и търсене на възможности за решаване проблемите на безработицата. Освен това социалната политика е характерна за лявото за разлика от ГЕРБ и останалите политически партии“, бяха думите на Мерджанов. „На тези избори ще се явим главно като БСП, но в нашите листи ще има представители и на земеделци, социалдемократи, комунисти и патриоти от „Нова зора“, уточни той. Марджанов каза още, че социалистите ще водят толерантна кампания, но няма да спестяват несполуките, които са съпътствали управлението на ГЕРБ в Ямбол и Елхово. „БСП е единствената политическа партия, която води публична кампания“, подчерта Мерджанов.

Говорителят на БСП посочи, че приоритети за този политически сезон, определени на заседанието на Националния съвет на БСП, са: освен основната задача - спечелване на местните избори и  разширяване влиянието в местната власт, но и многото предизвикателства в Народното събрание  – приемане на бюджет 2016 г., продължаване битката по социалните и данъчните закони. „Ще продължат споровете ни по т. нар. съдебна реформа, допълни Мерджанов. Позицията на БСП е преди всичко за промяна на НК, НПК и в закона за съдебната власт, защото там са истинските проблеми”, завърши Атанас Мерджанов.