Сергей Станишев с дар за 120-та годишнина на БСП - Воден

Май 10, 2014 ЯМБОЛ Новини БСП 0 1787

120 годишен юбилей е достоен за уважение и основа за самочувствие

120 годишен юбилей е достоен за уважение и основа за самочувствие. Това заяви  лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред събралите се на препълнения площад в с. Воден по повод юбилея на партийната организация в община Болярово. По думите му често политическите опоненти на БСП  се опитват да се присмиват на партията, като я наричат "старицата". "Те мислят, че така ще ни обидят,  забавни хора. Те не разбират, че както в живота, така и в политиката дълголетието е признак на добро здраве", подчерта той.

 Соцлидерът припомни, че много партии в Бълагрия са се появявали и изчезвали, отново са изниквали звезди на хоризонта, които обещават всичко, а после хората се разочароват. "Единствено БСП присъства вече над 120 години в политическия живот на страната ни - бори се, развива се, променя се и живее заедно с България и с хората", каза още Станишев.

 Той обясни, че опоненти на партията през десетилетията са се опитвали да я забраняват, да избиват нейни хора и са се надявали, че по естествен път тя ще изчезне " Но все още не могат да намерят причина защо това не се случва. Аз ще им отговоря - БСП е партия народна", каза лидерът на БСП. той подчерта, че това е единствената партия в центъра на вниманието, на която е живота на всеки един човек в България. Не на последно място Станишев посочи, че БСП споделя, изповядва и реализира политики на справедливост, социална защита и равноправие и това е нещо непреходно. "Затова България винаги ще има нужда от лява партия и това е БСП", категоричен бе той.
Станишев припомни, че последните 4 години средствата за регионите  са били разпределяни само в няколко големи града, а останалата част от страната е била забравена, а сега по програмата за развитие на регионите са отпуснати 1 млн. за общината. По думите му така местните виждат, че нещата се случват и намират перспектива. "Тук, във Воден, вече са отпуснати допълнително 800 хил. лв. за ремонт на водопровода и това ще се случи тази година. В цялата страна хората се борят за своите доходи, за децата и родителите си за по-добър и нормален живот и те го заслужават, за това се бори и БСП. Ние работим за хората и това е смисълът от съществуването на нашата партия ", обясни соцлидерът.

Станишев каза, че тъй като на рожден ден не се ходи с правни ръце, той носи подарък на местната организация - лаптоп.

 Зам.-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, избран от региона,  допълни че компютърът върви с мултимедия. "Това е за организацията, която за последните години е давала най-високите резултати за БСП в страната", каза още той.

 Кметът на община Болярово Христо Христов връчи на Сергей Станишев две папки с проекти - за митнически пункт и за възстановяване на манастир в близост до Воден.
Честванията на празника продължиха с много настроение, народни песни и традиционни хора.