Кристиан Вигенин, БСП: Грижата за хората в затруднено положение и по-високите доходи са сред основните ни приоритети

03.05.2024 г.

„За предстоящите парламентарни избори тръгваме с листа със сериозен политически и експертен потенциал”, обяви Кристиан Вигенин след подаване на документи в РИК-Ямбол за регистрация на кандидатите на „БСП за България” в област Ямбол. Тя включва както хора с опит от предишни кампании, така и нови лица. Водачът ѝ Кристиан Вигенин изрази увереност, че коалицията ще разшири още повече подкрепата си в региона на предстоящия вот две в едно на 9 юни.

„Влизаме в кампанията с вдигната глава, защото в последните години на чести избори доказахме, че не отстъпваме от своите политики и принципи, и дори въпреки трудностите, постигаме резултати, за които сме се борили. Предлагаме една наистина много силна листа и аз съм горд с колегите си”, сподели още Кристиан Вигенин след регистрирането на листата в Районната избирателна комисия в Ямбол.

Той реши предварително да пресече евентуални спекулации, свързани с водачеството на двете листи, като заяви, че ще се ангажира активно и в двете кампании, включително тук в област Ямбол. Решението дали да бъде евродепутат или отново народен представител от Ямбол ще дойде впоследствие, след като са ясни резултатите от двата вота.

Кристиан Вигенин бе категоричен, че БСП за България ще разшири подкрепата си на предстоящите избори с аргумента, че коалицията се показала последователна в защитата на своите политики, че е успяла да прокара свои предложения, въпреки, че не участва във властта, не на последно място – че е единствена, която не се е поддала на опитите да бъде пришита към формации, които не отговарят на нейните виждания за политика, също и единствената, която не се е коалирала с ГЕРБ.

„Няма разслоение в лявото пространство”, коментира още зам.-председателят на БСП появата на нови политически субекти за предстоящите избори. „Някакви хора и партийки искат да правят алтернатива на БСП. Те не атакуват управляващите за грешната политика, а атакуват БСП. И това хората го виждат. На предишните избори беше направен опит „Левицата” да се яви такава алтернатива – не се получи. Сега самата Левица се разпадна, докато БСП обединява около себе си все повече хора, партии и организации, и това движение ще се разширява все повече. Лявото намери естествения си център в БСП и аз нямам притеснения”, бе категоричен Кристиан Вигенин. В допълнение, даде примера с подкрепата, получена само преди ден от още над 25 партии и организации, и оформянето на широк ляво-патриотичен блок.

В регион Ямбол „БСП за България” и този път ще води енергична и позитивна кампания, декларираха кандидатите на коалицията. Листата включва както хора с опит в досегашни кампании, така и нови лица. Средната възраст на кандидатите на „БСП за България” в Ямболско е 44 години.

За предстоящия двоен вот – за членове на европейския парламент и за народни представители, „БСП за България” излиза с единното послание: ЗА ДОСТОЙНА БЪЛГАРИЯ В МИРНА ЕВРОПА, с допълнението: „Използвай гласа си правилно!”. Акцент в кампанията ще бъдат отново традиционни за коалицията приоритети в социалната сфера – за подкрепа на хората в затруднено положение, за по-високи доходи и по-добро качество на живот. Мирът е другата ключова тема: „Ние държим на мира. Държим България, а и Европейският съюз да инвестират в мира, а не да инвестират пари в продължаването на войната в Украйна”, подчерта Кристиан Вигенин. „Ние предлагаме алтернатива за развитието на България”, обобщи водачът на листата в Ямбол.