Кандидат-депутатите от „БСП за България” се включиха в шествието на жените социалистки в Ямбол по случай 8 март

Мар 08, 2023 ЯМБОЛ Новини Избори 0 725

Кристиан Вигенин подчерта вечния стремеж на социалистите за по-добри условия на труд, достойно заплащане и равновесие между половете

Кандидатите за народни представители от „БСП за България” в Ямбол се включиха в традиционното шествие на Обединението на жените социалистки, които на 8 март всяка година поставят цветя на паметника на ямболските тъкачки в градския парк.

Водачът на листата Кристиан Вигенин приветства присъстващите жени и подчерта колко е важно да помним събитията като Ямболската стачка на текстилките през 1931 г. Според него днес жените в България са значително в по-добра обществена позиция - не им се налага да се борят за правата си и за уважение. Припомни исторически факти свързани с избирането на първите жени народни представителки в България и подчерта вечния стремеж на социалистите да постигнат по-добри условия на труд,достойно заплащане и равноправие между половете.

Интерес предизвика  у присъстващите  направената от него  констатация ,че днес продължител на идеите и борбата за права на  текстилките  от Ямбол виждаме в лицето на БСП. В нейната програма  отчетливо се появява една модерна визия за нашата обща родина ,която включва ясни цели ,а те съвпадат с онези, за които преди 93 години се бориха и умряха текстилките от Ямбол.

Втората в листата Божидара Божилова разказа за нейната баба,участник в стачката, и призова да пазим спомена за този бунт, защото „и техни са значимите леви идеи, за които днес социалистите кандидати за народни представители от Ямбол искаме подкрепата на нашите избиратели”.