„БСП за България“ иска да върне стабилността в страната

Окт 24, 2021 ЯМБОЛ Новини Избори 0 506

24.10.2021 г.

От „БСП за България“ искаме да върнем стабилността в страната, да дадем сигурност на хората и да покажем пътя напред към икономическо възстановяване и социален прогрес, каза в с. Бояджик водачът на ямболската листа Кристиан Вигенин. В селото, прославило община „Тунджа“ с героичното си минало и с родовата връзка с бащата на компютъра, беше открита  предизборната кампания за парламент на тунджанските социалисти. Председателят на БСП „Тунджа“ Нели Славова представи кандидатите, уверявайки, че това е най-добрият отбор, който ще работи за по-доброто развитие на региона.
С активността ни в предишния парламент не само затвърдихме полученото доверие, но дадохме знак на другите партии, че БСП не предава хората си, не отстъпва от идеите си и ангажиментите си и с това поведение ние ще вървим напред в бъдещите разговори с тях, допълни още зам.-председателят на левицата и председател на Националния предизборен щаб. 
Той разясни още, че първите 100 дни на следващото правителство са фокусът на кампанията на „БСП за България“ и назова конкретните мерки, които планират срещу скъпия ток:

  • Да се намали ДДС на ел. енергията и природния газ;
  • Да се гарантира на българските граждани до март подкрепа за първите 200 кВтч електроенергия;
  • Да се гарантира през зимния период, че никой няма да бъде изключен от мрежата за неплатени сметки;
  • Намаляване на ДДС на основните хранителни продукти;
  • Увеличение на доходите на най-уязвимите групи, в това число и на пенсионерите.

Целта ни е да осигурим една различна сигурност, една социална държава, която да мисли за хората, и да гарантира бъдеще на младите и достойни старини на възрастните, каза още Кристиан Вигенин.
Кандидатът за народен представител на община „Тунджа“ Владимир Стоев припомни, че само „БСП за България“ показа държавническо поведение в миналия парламент. „Доверието ви ни дава сили и увереност, че заедно ще успеем като отбор, за да работим успешно за решаване на проблемите в страната“, каза още той.
Представителят на коалиционния партньор в листата Здравко Златаров, който е общински съветник в „Тунджа“ заяви, че политиката е преди всичко отговорност и призова присъстващите да не си правим повече експерименти, а да гласуваме разумно за коалицията, която отстоява интересите на хората.
На откриването на кампанията присъстваха и кандидатите за народни представители Пенка Илиева, Йордан Койчев и Милен Димов.