Кристиан Вигенин: Средствата за ново оборудване на ямболската болница ще залегнат в проекта за бюджет за 2022 г.

Окт 14, 2021 ЯМБОЛ Новини Избори 0 538

14.10.2021 г.

Анализ за необходимото оборудване на новата сграда на ямболската болница изготвят органите на управление на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, за да може средствата да залегнат в проекта за бюджет за 2022 г., който подготвя служебното правителство. Това съобщи при посещението си в Ямбол Кристиан Вигенин, който поддържа контакти с председателя на съвета на директорите на болницата проф. Жени Стайкова. Той уточни, че проф. Стайкова е амбицирана през следващата година да приключи работата по обновяване на сградата, да се осигури оборудването и в рамките още на 2022 г. Ямбол да има нова действаща болница.

Зам.- председателят на 46-то Народно събрание допълни още, че междувременно се предприемат и стъпките, които „БСП за България“ предлагаше в предходната предизборна кампания, за обучение на медицински сестри на място, което да гарантира спешната необходимост от медицински персонал, а изпълнителният директор на болницата е осъществил контакти с представителите на общините, които са и акционери, за да помогнат с каквото могат на болничното заведение.

„Като кандидат за народен представител от Ямболски избирателен район се ангажирам Ямбол действително да има нова болница, а предпоставка за това могат да бъдат и обединените усилия на държавата, местните власти и болничното ръководство, каза още Кристиан Вигенин.