Кристиан Вигенин: Силна парламентарна група на БСП ще помогне за по-голяма стабилност в Народното събрание и в правителството

Окт 11, 2021 ЯМБОЛ Новини Избори 0 505

11.10.2021 г.

Силна парламентарна група на „БСП за България“ ще помогне за по-голяма стабилност в Народното събрание и в правителството, подчерта при регистрацията на листата на лявата коалиция водачът за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин, който е и председател на Националния предизборен щаб на БСП. Той изтъкна, че на тези избори „БСП за България“ има амбицията и да си върне позицията на първа политическа сила в Ямболска област.
В парламентарния вот ще участваме със силна листа от изявени професионалисти с доказан опит и уважавани хора от областта, коментира още Кристиан Вигенин и допълни, че си поставят за цел да постигнат по-добър резултат на национално ниво, за да има по-силно ядро, по-голяма парламентарна група в следващото Народно събрание, която да продължи линията на конструктивност и баланс. Той припомни, че групата на БСП в предходния парламент е показала как трябва да се води диалог, как интересите на държавата и на хората трябва да се поставят над партийните интереси и пожела на новите избраници да последват техния пример и заедно да търсят решенията за България, за хората и за най-важните проблеми. 
Зам.-председателят на БСП каза още, че левицата има ясна визия какво трябва да се направи в първите 100 дни на следващото правителство и какви да са дългосрочните приоритети на държавата.
Кристиан Вигенин изтъкна, че в тази кампания ще работят активно и за победата на Румен Радев и Илияна Йотова, които са техните кандидати за президент и вицепрезидент, за да се поздравят с двоен успех.
Листата на „БСП за България“:
1.    Кристиан Вигенин - зам.-председател на БСП по международна дейност, външна политика и европейски въпроси и зам.-председател на 44-то,  45-то и 46-то Народно събрание. По образование е магистър по „Международни отношения“ и „Макроикономика“, бил е евродепутат и министър на външните работи.
2.    Пенка Илиева - магистър по физика с богат управленски,  педагогически и организационен опит. Работила е като е главен експерт в община Ямбол, педагог в Дома за деца и юноши „Юрий Гагарин“ – Ямбол, директор на „Информационно обслужване“ - Ямбол, сътрудник на евродепутата Илияна Йотова, началник на Регионален инспекторат по образованието - Ямбол. В момента е мениджър проекти в частна фирма.  Областен координатор е на Обединението на жените социалистки в БСП.
3.    Владимир Стоев - по образование е психолог и финансист, от 13 години работи в община „Тунджа“, в момента е директор на дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност“.
4.    Стоян Овчаров – завършил е специалността „Двигатели с вътрешно горене“ в Технически университет – София, работи в Мини „Марица изток“ и е общински съветник в Елхово.
5.    Здравко Златаров - представител на коалиционния партньор АБВ. Той е педагог по образование, в момента е управител на застрахователна компания.
6.    Йордан Койчев. Завършил е висше образование по специалност „Транспорт“ в МЕИ – София, управител на „Мурра 2002“, която се занимава с биволовъдство и земеделие.  Той е и общински председател на БСП – Стралджа.
7.    Д-р Недялка Влахова – представител на гражданската квота. Спешен медик и личен лекар. Член на Управителния съвет на Европейското дружество по спешна медицина. Общински съветник в Ямбол.
8.    Милен Димов - главен асистент по химия в катедра „Хранителни технологии“ във Факултет „Техника и технологии“ - Ямбол, който е част от Тракийски университет. Магистър по химия, завършил е и докторантура.