Младежкото обединение в БСП и Цветелина Пенкова посетиха и Пловдив, Ямбол и Бургас с дискусиите "Когато младите говорят..."

25.06.2021

С Пловдив, Ямбол и Бургас продължи лятната обиколка в страната на Цветелина Пенкова и Младежкото обединение в БСП.  

„Когато младите говорят … #EUphoria“  е проект на Цветелина Пенкова и Младежкото обединение на БСП и засяга актуални и конкретни теми  на всеки град, който е посетен по време на обиколката из България.

Целта на инициативата е да се проведат поредица от дискусии с млади хора, които споделят своите възгледи за развитието на техните градове и региони в България и обменят идеи за политики, ключови за бъдещето на Европейския съюз.

Дискусията в град Пловдив на 22.06.2021г. беше посветена на образованието като ценност и капитал за реализация. Събитието се проведе в дом на културата „Борис Христов“ и събра на едно място младежи, студенти, МО на БСП в Пловдив, кандидатите от листата на Коалиция  „БСП за България“ - Илия Гатев, Димитър Георгиев, Калин Милчев, Николай Иванов, Костадин Палазов, Пенка Башлийска и представители на НПО-сектора. Най-яркото послание е искането на младите за модернизация в образованието, интегриране на новите технологии в обучителните процеси и предоставянето на равен достъп до академична и професионална квалификация. Евродепутатът Цветелина Пенкова подчерта, че образованието е ценен ресурс, върху който се основава бъдещето на страната ни. 

Дискусията в град Ямбол се фокусира върху пчеларството като ключов отрасъл. Пчелите и пчеларският сектор са от изключителна важност за биоразнообразието, без които бъдещето ни е застрашено. Акцентира се, че е необходим контрол при използването на вредни и синтетични пестициди. Нужна е сериозна подкрепа за пчеларите на национално и европейско ниво. Пчеларството представлява неразделна част от европейското селско стопанство и е от жизненоважно значение за ЕС. Участници в събитието  бяха водачът на Коалиция „БСП за България“ за област Ямбол Кристиан Вигенин, вторият в листата Райно Георгиев, общинският съветник Катя Георгиева и представители на Младежкото обединение на БСП в града. В дискусията активно се включиха и инж. Михаил Михайлов, председател на Обединен Български Пчеларски съюз и Георги Бодуров, председател на Съюза на пчеларите в област Ямбол. 

На 24.06.2021г черноморският град Бургас бе домакин на „Когато младите говорят…#Euphoria“ и насочи вниманието на присъстващите към дивото къмпингуване. Място в темите намери запазването на биоразнообразието в морския басейн и по крайбрежието, както и необходимостта от хармонизиране на европейското законодателство в тази посока. Цветелина Пенкова заедно с Младежкото обединение на БСП в Бургас, Росен Деспов (кмет на кметство „Черноморец“), Маруся Любчева (евродепутат в периода 2007 - 2009 г. и 2013 - 2014 г. ), кандидатът от листата на Коалиция „БСП за България“ Йордан Петков и младите жители завършиха срещата край брега на морето с иновативни идеи! Посланието е ясно – черноморското ни крайбрежие предоставя невероятни възможности за отдих и уединение. Но са нужни и адекватни регулации, за да се съхранят природните дадености и за да не се нарушава спокойствието и на местните жители. Отговорностите по отношение на собствеността и проблемите с отпадъците трябва да са ясно дефинирани и предварително определени. 

Събитията продължават!

 

Очаквайте „Когато младите говорят…#EUphoria” и в:

- Смолян на 28.06.2021 г. в 15:30ч. в Младежки център YIYD; 

- Благоевград на 30.06.2021 г. в 17:30ч. в Амфитеатър Благоевград; 

- Плевен на 01.07.2021 г. 

- Велико Търново на 02.07.2021 г.

- Самоков на 5.07.2021 г.;

- София на 7.07.2021 г.;