Кристиан Вигенин, водач на листата на "БСП за България" в Ямбол: БСП предлага алтернатива на сегашното управление, изтъкано от лобистки закони и корупция

Мар 27, 2021 Новини БСП в медиите 0 878

27.03.2021 г.

“Страната ни се намира в трети локдаун за една година, какви ще бъдат последствията от това?, отговори даде в ефира на "Актуално от деня" по БСТВ Кристиан Вигенин, водач на листата на "БСП за България" в Ямбол: "В най-активната фаза на кампанията ние не сме в състояние да провеждаме срещи на закрито. Дадохме си сметка за това, но отговорността е само на управляващите. Вместо да подходят умно към пандемията и да имаме сега много по-свободен режим, те направиха точно обратното. Или нарочно, или от съвършена глупост – най- вероятно комбинация от двете. Егото на Борисов е много по-голямо от отговорността му към гражданите, този човек е вреден. Неспособността му да взима стратегически решения е опасност за страната. До последния момент няма да може да се проведе адекватно обучение на избирателните комисии, това поставя под риск провеждането на изборите и адекватното отчитане на резултата. Ниската активност ще даде възможност на ГЕРБ да постигне висок резултат. Тези хора трябва да си ходят!“.

Много поставени под карантина преди изборите няма да могат да гласуват, защото според ЦИК има вероятност на места изобщо да няма мобилни секции, а днес хората поставени под карантина могат да подават заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия. Въпросът постави Вигенин с цялата му важност за последствията.

Кандидатът за депутат от "БСП за България" бе категоричен: "На ден грубо имаме по 4-5 000 заболели, като включим още 2-3 покрай тях, които са карантинирани, това означава, че една огромна част от българските граждани няма да могат да гласуват. Би могло да се разсъждава върху факта тези хора да гласуват чрез изпращане на СМС и потвърждение или да им се разреши да излязат да гласуват в специално разкрити секции. Това щеше да гарантира вота на всички, които искат да гласуват. Щеше да е доста по-лесно, отколкото мобилни групи да обикалят по адресите на карантинирани. Управляващите не искат честни и прозрачни избори."

БСП предлага алтернатива на сегашното управление, изтъкано от лобистки закони и корупция - повече по темата повдигна детайли Вигенин: "Оттук нататък пътят ще бъде само нагоре. Грешките на ГЕРБ ще бъдат поправени. Имаме набелязани конкретни мерки за всеки регион, точна и ясна програма. Общините, управлявани от кметове от други политически формации получаваха стотинки, докато ГЕРБ раздаваше пари на собствените си общини. Има региони в които развитието отдавна е спряло. Ямбол е регион, който в никакъв случай не е по-добре от Северозападния. Смятаме, че трябва да има специфична подкрепа за тези райони. Най-тежкият въпрос е за Ямболската болница, през последните 4 години от БСП поставяхме въпроса за реновирането на сградата, но и до ден днешен това не е реализирано. Едва в последния месец стартираха ремонтни дейности в новата болница. Има села, в които автобус минава веднъж седмично, а има и села, където изобщо не минава. БСП предлага допълнителна субсидия за транспорта със средства за държавата, за да не бъдат хората в 21-ви век затворници в населените си места. Да не говорим за водопроводната мрежа, междуселищните пътища - 21-ви век е подминал една голяма част от България."