Кристиан Вигенин: Болярово се превърна в един от символите на съпротивата срещу беззаконията на властта

Мар 13, 2021 ЯМБОЛ Новини Избори 0 585

13.03.2021 г.

„Нека заедно да променим корумпираното управление и да дадем шанс на България да тръгне по нов път“, каза на дошлите на представянето на листата на „БСП за България“ в Болярово водачът Кристиан Вигенин. Той не скри удовлетворението си, че заедно с всички кандидати за народни представители присъстват и кметовете на БСП и общински председатели, което подсилва отбора на левицата, устремил се към изборна победа в областта.

„Болярово се превърна в един от символите на съпротивата срещу беззаконията на властта. Вие направихте така, че заедно успяхме да отстраним председателя на Българската агенция по безопасност на храните и министъра на земеделието, но нека сега заедно да отстраним и министър-председателя Бойко Борисов“, обърна се той към присъстващите и припомни, че премиерът и ръководената от него организирана престъпна група, която е превзела България, са направили всичко възможно да вгорчат живота на хората от община Болярово и да ги прогонят – избиха животните, за да няма поминък, искат да отровят земята с добива на злато, извадиха някои от боляровските села от районите с природни ограничения, за да им намалят субсидиите. „Нека на тези избори заедно да направим така, че да дойде ново управление, което да се отнася с уважение към вас и да ви подкрепя“, призова водачът на листата.

Той изтъкна, че „БСП за България“ е единствената коалиция с предизборна платформа, която може веднага да се превърне в управленска програма и са единствените, които могат да отстранят ГЕРБ от управлението, въпреки нароилите се формации, самопровъзгласили се за опоненти на властта. Той предупреди, че ако се пръснат гласовете в повече формации, ГЕРБ отново ще успее да ги напазарува и да си осигури мнозинство за поредния мандат и ново 4-годишно безвремие.

„БСП за България“ поставя на първо място интересите на хората, ние можем да покажем, че България може да се развива по друг начин, че целият ресурс на държавата и на европейските средства могат да се насочат към по-добрия живот на хората, регионите да се развиват по-добре и подкрепа да получават тези, които най-много се нуждаят, каза в заключение Кристиан Вигенин. 

Представителят на община Болярово в листата Нина Терзиева се обърна емоционално към съгражданите си и ги попита дали не са се уморили да слушат, че са малки и затова нямат достъп до инвестиции за инфраструктура, до работни места, здравеопазване и образование? Крайно време е това да спре и да се промени!, беше категорична тя и припомни, че заедно с кмета Христо Христов са създали програмата за инвестиции „Странджа-Сакар“, която е станала и част от платформата на „БСП за България“, но сега е време тя да бъде реализирана, за което е нужно друго ниво на представителство.

Всички представители на листата имаха възможност да споделят приоритетите от програмата на левицата в тяхната област – Божидара Божилова – за подкрепа на културата, Капка Йоргова за социалната политика към младите и семействата и възстановяване на справедливостта между поколенията чрез преизчисляване на пенсиите. Стоян Овчаров обясни приоритетите на „БСП за България“ в енергетиката. Георги Чалъков говори за планираната подкрепа на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на икономиката и по-сериозно подпомагане на по-малките земеделски производители. Той изтъкна и че само „БСП за България“ е за реална финансова децентрализация, която планира част от данъците на хората и на бизнеса да остават в общините и да решават проблемите на хората. Д-р Райно Георгиев разясни как левицата може да подобри здравеопазването, но изтъкна, че освен коронавирус има и политически вирус и призова хората на 4.04 да не се страхуват от Ковид 19 и от мутрата и да излязат да гласуват с номер 4 в бюлетината, за да покажат, че са горди българи.

Кметът на община Болярово Христо Христов постави и проблема с обхвата на мобилните оператори в техния район, заради липсата на който е възпрепятствано и дистанционното обучение на учениците.

Болярово е горда и достойно стояща на картата на България и на Европа община със своите успехи, изтъкна кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и призова: „Да дадем самочувствие на БСП, че може да управлява държавата, така както червените кметове управляват общините с грижа за хората, защото управлението е преди всичко отговорност“.