И БСП – Бургас участва активно в кампанията „Солидарен Великден“

Лично дарение на председателя на БСП Корнелия Нинова в Болярово и Тунджа, Ямболско

БСП – Бургас  участва активно в благотворителната кампанията „Солидарен Великден“, която е по инициатива на лидера на партията Корнелия Нинова. Днес социалистите раздадоха множество козунаци и други хранителни продукти на възрастни, безработни и социално слаби хора.

За доставянето на Великденското дарение помага и председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, както и председателите на местните районни съвети на БСП.

Лично дарение направи председателят на БСП Корнелия Нинова в общините Болярово и „Тунджа“ в навечерието на Великденските празници. На 200 души от двете общини лидерът на левицата дари козунаци в знак на съпричастност и подкрепа към тези, които имат най-голяма нужда в трудната ситуация на извънредно положение.

„Нека в тези светли празници бъдем съпричастни към безработните, бедните, социално слабите, младите семейства и възрастните хора", призова Корнелия Нинова. „Благодаря ви, че сте активни, социално чувствителни и отговорни хора“, каза още тя.

В община Болярово 70 козунака ще бъдат доставени в Дома за стари хора в село Воден, в центровете за възрастни хора с деменция и с увреждания в Мамарчево, в защитеното жилище за възрастни хора в Болярово и в защитеното жилище за жени с умствена изостаналост в града.

В община „Тунджа“ дарените 130 козунаци ще бъдат раздадени точно на Великден на самотни възрастни хора и на социално слаби.