Кристиан Вигенин: Промяната на пешките не води до промяна в цялостната политика

21.01.2020 г.

"Промяната на пешките в министерството няма да доведе до промяна на цялостната политика във водния сектор и за опазване на околната среда". Така коментира внесения от БСП вот на недоверие зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин на пресконференция в Ямбол. Той припомни, че и предишният екологичен министър не е изпълнил поетия към ямболските народни представители ангажимент да потърси и предостави повече информация за регионалното депо край Ямбол след зададен от тях парламентарен въпрос. Това, според него, е индикатор, че или се подхожда напълно безотговорно, или около това депо има неща, които и самият министър не желае да станат публично достояние.

Кристиан Вигенин уточни, че ако вотът на недоверие не мине, ямболските депутати от БСП ще внесат ново питане, в което ще допълнят и въпроси за отпадъците, складирани край депото, за които подаде сигнал екологична организация.

Във връзка с протеста на жители на община „Тунджа“ за състоянието на пътя Калчево-Победа-Челник, той поясни, че протестиращите ще им предоставят цялата документация за този пътен участък, а те като народни представители се ангажират да проведат среща в Агенция „Пътна инфраструктура“, за да сигнализират на място за проблема.

Според него натискът трябва да продължи, защото един протест няма да стресне управляващите и да ги накара да си свършат работата за сигнализацията и ремонта на пътния участък.