Катя Георгиева : Мога да направя от Ямбол град с бъдеще

Окт 15, 2019 ЯМБОЛ Новини Избори 0 1689

15.10.2019

"Най-големият проблем на Ямбол е обезлюдяването. Това  е единственият областен град, който намалява населението си, а не го увеличава. Най-голямата задача за мен е не да бъдем наблюдатели на тази миграция , а да положим началото на задържането на младите хора в града". Това заяви кандидатът за кмет на Ямбол от „БСП за България” Катя Георгиева. Тя допълни, че има програма за младите хора, които учат специалности, важни за Ямбол."Ще им предложим поемане  на университетските такси и ще им дадем  стипендии, с условие да се завърнат и да работят за определен период в Ямбол", каза социалистът.

Относно проблемът с ниското заплащане в града, Катя Георгиева обясни, че като кмет ще създаде условия за улесняване на бизнеса. "Ямбол е от градовете с най-високи данъци и такси. Ще ги направя поносими. Ще създадем добри условия за местният бизнес и младите предприемачи", категорична бе кандидатът за кмет на левицата. Тя подчерта, че за да се върнат младите хора, е нужно да има  производство и развита икономика. "Ще подкрепя идеята на местният бизнес е да се създаде икономическа зона с Тунджа и Сливен", коментира Георгиева. Тя увери, че е готова да работи  с всеки в името на доброто на Ямбол.

На въпрос за проблемите с  регионално депо на града, Катя Георгиева, отговори, че там  има редица проблеми още при проектирането и изпълнението му. "За депото има много сигнали за замърсяването на околната среда.В общинския съвет на Ямбол позицията на БСП по този въпрос винаги е била много активна по търсене на правилните решения, но информацията се прикриваше от досегашния кмет. Тя се ангажира да намери решение на този проблем : "Когато вляза в общината ще проуча из основи ситуацията и заедно с държавата ще търсим решение на този сериозен проблем". Накрая Георгиева подчерта, че Ямбол има нужда от нов кмет. "Мога, знам и искам да направя Ямбол град с бъдеще", завърши Катя Георгиева.