Станишев в Ямбол: Битката с бедността е нашият първи приоритет

Май 22, 2019 ЯМБОЛ Новини Избори 0 1526

Той призова избирателите да не разпиляват вота си за малките партии, а да подкрепят БСП за България

„Винаги, когато БСП е в управлението, повишаваме доходите, защото човешкият капитал е най-важният за една нация. Това е основната битка и на социалистите в Европа. без човешки ресурс няма икономически растеж, няма чуждестранни инвестиции. Има само демографска катастрофа.”, заяви при посещението  си в Ямбол  президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България" Сергей Станишев.

„България загуби много от своето зеленчукопроизводство и животновъдство. Сега е моментът при преговорите за новия Програмен период да се направи анализ на ефективността на евросредствата и да се коригира политиката, за да може България да възстанови позициите си в тези производства.“, коментира Станишев.

В Болярово и Елхово той се срещна с жителите и отговори на въпросите им за политическата ситуация в Европа, както и за стратегията на европейската левица за евроизборите. „Имаме шанс да направим силен европейки отбор с 9 премиери в Европейския съвет, с прогресивно мнозинство в ЕП и с наш председател на ЕК, в лицето на Франс Тимерманс"- каза Станишев. Той заяви, че няма да има националистическо цунами, а митовете за слабо представяне на левицата са неверни „Призовавам  хората да не разпиляват вота си за малки партии, които няма да прескочат бариерата. Ако искат да накажат ГЕЗБ – да гласуват за "БСП заБългария“, завърши Сергей Станишев.