Атанас Мерджанов и БСП - Тунджа с продължение на инициативата Солидарна Коледа

Дек 17, 2015 Новини БСП 0 3790

Хубавото, оптимистичното и радостното е, че тук, в община Тунджа Коледата е винаги възможна!

"Хубавото, оптимистичното и радостното е, че тук, в община Тунджа Коледата е винаги възможна!" Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията Атанас Мерджанов по време на осмия Благотворителен коледен бал, организиран от кмета на община Тунджа Георги Георгиев. Средствата, събрани от  търга на уникални експонати, ще бъдат предоставени на изявени деца от общината.

Атанас Мерджанов  обяви, че и тази година, по традиция, той ще дари 1500 лева в навечерието на 24 май на най-ученолюбивото дете на община Тунджа. Неговото дарение за пръв път беше връчено на Деметра Палазова от с. Веселиново преди 6 години, която вече завърши висшето си образование. Ирена Петрова  и  Николинка Йорданова от село Безмер бяха вторите наградени и двете са студентки в момента във Варна. Гордост е и друго дете от община Тунджа- Паунка Костадинова от село Генерал Инзово. Преди броени дни тя е отличена с голямата награда на Съюза на юристите в България като първенец на випуска в Югозападния университет в Благоевград. Към списъка се прибавят и имената на Полинка Георгиева от село Веселиново, студентка във факултета по фармация към Медицинския университет в София. Кръстина Димитрова от село Козарево и Ивет Костова са също в списъка на талантливите и изявени деца от община Тунджа, получили тласък в развитието си.

"В оскъдицата от социални плащания, в която се намира страната, и недостатъчните средства, заделяни от държавата за осигуряване на нормално учение и развитие на таланта на нашите деца, това, което прави община Тунджа в навечерието на Коледа е особено ценно и важно", заяви народният представител. Той припомни, че през годините са събрани повече от 150 000 лева и са подпомогнати над 1300 деца от общината.

В наддаването за картини, пластики, бижута, сувенири, питиета и кулинарни изделия се включиха бизнесмени от цялата област. Събраните средства ще бъдат предоставени на изявени деца в неравностойно положение само след няколко дни.