Предизборни срещи с боляровските и воденските роми

Окт 13, 2015 ЯМБОЛ Новини Избори 0 997

Дългогодишният кмет им благодари за това, че живеят изключително задружно

Спазвайки обещанието си да се срещнат с всеки един жител, боляровските кандидати за кмет и общински съветници, се срещнаха и с представители на ромската общност в няколко населени места.

В Болярово, пред ромското население, кандидатът за кмет на община Болярово и водач на листата на социалистите Христо Христов, представи своята програма за управление и кандидатите за общински съветници. От тях на срещата присъстваха: Атанас Дженков, Янко Анев, Мария Маринова, Златина Николова, Донка Ботева и Бинка Величкова.

Обръщайки се към присъстващите роми, дългогодишният кмет им благодари за това, че живеят изключително задружно, отлично са интегрирани и винаги са били съвестни и работливи жители на общината. Приятно впечатление прави, че все повече от децата им завършват средно образование и то с добър успех, а има и такива, които продължават да учат. Радващ е фактът, сподели господин Христов, че вече има назначен здравен медиатор от ромски произход, ще има и втори след Нова година. Христов бе бурно аплодиран, съобщавайки, че зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ от Ямболска област Атанас Мерджанов е заявил категорично, че поема семестриалните такси до края на обучението на двете момичета от ромски произход, следвайки висше образование. Христов наблегна на това, че приоритет в общината ще продължава да е социалната политика, а факти, като премахване на таксите за всички деца, посещаващи детската градина, безплатен топъл обяд, еднократните помощи, ежемесечно отпускани, запазващата се цена на дървата и много, много още говорят за това. Христо Христов заяви,че не се съмнява, че те ще го подкрепят с бюлетина номер пет на 25 октомври и не само него, но и кандидатите за общински съветници, за да им дадат шанс отново да продължат да им помагат.

Мария Маринова също се обърна към всички присъстващи. Тя напомни колко са топли отношенията им, с част от тях са съседи и винаги са били заедно през годините. „Знаете, че можете да разчитам на вас, както и вие на мен и заедно ще продължим напред“, допълни тя.

Призивът на Янко Анев и Бинка Величкова бяха в същия дух – те ще продължат да работят с техните деца, като професионалисти и ще защитават интересите им, ако те повярват в тях.

Вълнуваща и изпълнена с положителни емоции бе и срещата в село Воден. Там дългогодишният кмет на селото и кандидат за нов мандат Елена Анева представи гостите: Христо Христов, Атанас Дженков, Янко Анев, Красимир Григоров,  Мария Маринова и Бинка Величкова. Анева също посочи част от решенията на проблемите в селото, описани подробно в предизборната й програма за управление.

Христов заяви,че ако жителите на село Воден гласуват доверие на него за общински кмет, ще застане твърдо зад идеите на Елена Анева и ще търсят заедно решение. Той пое някои ангажименти към местните жители, „а вие знаете, че винаги, изпълнявам обещанията си“, подчерта той.

Бинка Величкова също призова воденци да застанат зад кандидатурата на енергичната Елена Анева, защото тя знае най-добре какво им е нужно и как да го постигне.

С топли думи към воденци се обърнаха и представителката на земеделците в листата Мария Маринова и местният отлично познат медицински специалист Янко Анев. Те също изказаха увереност, че воденци ще застанат зад тях и заедно ще вървят напред и в следващия мандат.