Миков: България има нужда от друга местна власт, която да е чувствителна към проблемите на хората

Окт 13, 2015 ЯМБОЛ Новини Избори 0 2107

Ямбол да каже мощно „НЕ“ на статуквото, гласувайки за Мариета Сивкова и кандидатите на БСП

„Партиите, които управляват през последната година, сега отново търсят доверието на хората, за да управляват и общините, и да могат да сключват нови сделки. Както през това време ние не участвахме в тези сделки и днес няма да участваме в тях“. Това заяви в препълнената зала в Ямбол председателят на БСП Михаил Миков. Той подчерта, че сега тези партии се опиват да скрият постигнатото от тях през последната година – изтегляне на 16 млрд. дълг, отнемането на 10% от данъка върху доходите на хората с минимална работна заплата, задълбочаване на социалното разделение с промените в здравеопазването и образованието. „Ние от БСП отиваме при хората с ясни послания – инфраструктурата е важна, но по-важни са хората, които живеят бедно в България. На страната ни и на Ямбол е нужда друга местна власт, чувствителна към проблемите на хората. Нужни са кметове, които могат да намерят средства за безплатни детски градини, държат сметка от общинските съвети, когато искат увеличение на данъците, кой и от какви доходи ще ги плаща“, категоричен бе Миков.

Лидерът на БСП подчерта, че кандидатите на левицата в Ямбол, начено с Мариета Сикова, са доказали в годините, че отстояват интересите на хората. „На 25-ти всички в Ямбол трябва да излязат и да кажат едно мощно „НЕ“ на днешното статукво в града“, категоричен бе той.

Атанас Мерджанов: Ямбол от социална зона се превърна в „Синя зона“. Трябва да се сложи край на това

„Този отбор от социалисти, които се бориха 4 години в общинския съвет и сега сав нашите листите, представяха през цялото това време алтернативата за развитие на Ямбол“.  Това заяви говорителят на БСП и зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов. По думите му Ямбол се е превърнал в „синя зона“, вместо да е социална зона. Той подчерта, че едно от първите желания на гражданите на Ямбол е след като стане кмет, Сивкова да премахне синята зона в града. По думите му тази зона има множествено значение, защото синята зона в България вече 25 години препятства човешките отношения и развитието на бизнеса. „Лявата политика, която Мариета Сивкова и отборът на БСП от кандидати за общинск съветници ще следва, е алтернативата на образованието, на културата и на всичко социално в досегашната политическа управленска практика“, категоричен бе говорителят на левицата.

Мариета Сивкова: Време е за ляво управление в Ямбол

„След 8 години управление на пренебрежение към човека, на безотчетно усвояване на евросредства на всяка цена, на плочките и бетона, на повишаването на данъци и липсата на комуникация с кмета е време за ляво управление в Ямбол“. Така кандидатът на левицата за кмет на Ямбол Мариета Сивкова се обърна към присъстващите в залата. Тя обясни, че основни приоритети на БСП в града са: намаляване на данъците, облекчения за младите семейства, премахване на таксите в детските градини и яслите, изграждане на безплатна млечна кухня, създаване на солидарен фонд за скъпо струващи лечения, изграждане на общински културен център, решаване на проблемите на гражданите. „Това предлагаме ние на Ямбол и гражданите му ще го оценят“, категорична бе тя.

Елена Нонева: Мариета Сивкова е лицето на промяната за Ямбол

„Ямбол има нужда от промяна, която да върне доверието на хората в общината, да върне обратно децата, напуснали я, да доведе инвестиции, да отвори работни места. Само Мариета Сивкова е лицето на тази промяна“, заяви лидерът на ПД „Социалдемократи“ Елена Нонева. По думите й силата на кандидатите на левицата в Ямбол е в доверието на хората и ако гражданите са готови за промяна, трябва да им го дадат с №11.