Миков в Елхово: БСП и кандидатите й няма да отстъпят от червените линии

Окт 12, 2015 ЯМБОЛ Новини Избори 0 1952

Гражданите на Елхово заслужават повече, кандидатите на левицата могат да го постигнат

„Организацията на БСП в Елхово и гражданите на общината заслужават много повече, с оглед на историята и постигнатото. Ръководството на БСП подкрепя Ангел Ангелов, Татяна Дюлгерова и листата ни за общински съветници. Те могат да изпълнят нужното на общината“. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков в Елхово, където подкрепи кандидатурата на Ангел Ангелов за кмет на Елхово и кандидатите на левицата за кметове на населени места и общински съветници. „Иска се кураж, гражданска смелост и подготовка, за да си кандидат на БСП. Нашите кандидати имат този опит“, категоричен бе Миков.

Лидерът на левицата заяви, че Елхово е изморено от дясно управление. Той подчерта, че за разлика от другите партии, БСП е единствената, която не е направила компромис със своята платформа. „Невидимите резултати от дясното управление са увеличаване на  бюджета за отбрана със 150 млн. лв., но не се  знае дали и с колко ще се увеличат учителските заплати и какви ще са надбавките за Коледа за пенсионерите“, обясни председателят на БСП. По думите му не може да има отстъпление от приоритетите на левицата – общини, обърнати към хората, достъпно образование и здравеопазване на всички българи и нормални условия за живот и в най-малките населени места. „Това са основните разделителни линии между БСП и останалите партии. Не можем да предадем интересите на хората“, категоричен бе Миков. По думите му за БСП са важни пътищата и канализацията, но няма по-важно от отношението към хората.

 

Мерджанов: Елхово е с голям потенциал, но е уморен от дясното управление

„Като роден в този град за мен Елхово е една макар и малка община, която има голям потенциал. За нея 8 години дясно управление са много – пропуснати възможности и неоправдани надежди“, заяви говорителят на ИБ на НС на БСП и зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов в родният си град Елхово. „Когато нямаш работа, поминък, образование, здравеопазване, нищо друго няма значение“, категоричен бе той. Депутатът припомни, че преди години обществото е било единно и сплотено. Говорителят на БСП попита, дали този същият град и общината заслужават да са затворени предприятията и хората да нямат работа, Лесово също да е затворено. „В интелектуално, професионално и морално отношение нашите кандидати Ангел Ангелов, Татяна Дюлгерова и листата ни имат превес над другите кандидати“, категоричен бе той. По думите му макар и в редиците на БСП от скоро, Ангел Ангелов е показал силните си леви разбирания и подкрепата си за лявата платформа. Мерджанов заяви, че за всички е ясно, че Елхово има нужда от промяна и подчерта, че по време на управлението на кабинета Орешарски е имало планове за изграждане на проект за продължаване на железопътната линия Ямбол-Елхово-Одрин, която е с голямо икономическо значение за региона и България, но дясното управление пречи на осъществяването на подобни инициативи.

Татяна Дюлгерова: Нашата алтернатива – политика със съвест, обърната към хората

„Искрено вярвам, че БСП с голямата коалиция, с която се явява на тези избори, ще спечели“. Това заяви водачът на листата за общински съветници в Елхово Татяна Дялгерова. Тя подчерта, че всеки от листата е с авторитет и професионализъм. „Лошият резултат от управлението на града, липсата на контакт с местната и държавната власт, са видни за всички жители на Елхово и те ще направят своя избор за промяна”, каза още тя. Дюлгерова подчерта, че левицата трябва да спечели не заради себе си, а заради хората, които са уморени от дясното управление. „Предлаганата от нас алтернатива е ясна – политика със съвест, обърната към хората“, обясни водачът на листата на БСП.

 

Ангел Ангелов: С бюлетина номер 10 Елхово ще започне така нужните му промени

 

"С бюлетина номер 10 Елхово ще започне така нужните му промени". Той благодари на БСП и нейните членове за неуморната работа и подкрепата. „БСП се явява с ясни послания, които да бъдат реализирани с общи усилия. Увереността ми в победата и промяната нараства с всеки изминал ден. Възможността за промяна в управлението на Елхово е реална“, каза още Ангелов. Като основни проблеми на Елхово, с които ще се заеме на първо място като кмет на общината, той посочи: намаляване на безработица, която е 18%, подобряване на инфраструктурата, защита от наводненията през зимния и летния сезон. „Управлението на една община има смисъл само ако се осигурява по-добър живот на хората. Трябва да се използват географското положение на общината и привличането на инвестиции за подобряване на жизнените условия“, обясни кандидатът на левицата. По думите му има трайна тенденция към намаляване на населението – не само млади, а и хора на средна възраст напускат общината поради липса на препитание. „Трябва да се създадат условия за привличане на млади хора и те на свой ред да са полезни за общината“, заяви Ангелов.  По думите му от последните наводнения не са предприели никакви действия от страна на общината за защита на населението. Според него трябва да се почисти корито на река Тунджа и да се изгради второ корито, заобикалящо града.