Миков в Стралджа: Местните избори ще дадат импулс за цялостна промяна в България

Окт 12, 2015 Новини Избори 0 2133

Управлението на Митко Андонов е гордост за БСП

„България има нужда от цялостна промяна на политическата обстановка. Тя зависи само от хората. Местните избори трябва да дадат импулс за тази промяна в страната“. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков на среща с представители на обществеността и хората в увреждания в Стралджа. Той припомни, че сегашното управление е това, което е увеличило данъците на най-бедните, увеличило е възрастта за пенсиониране, прехвърлило е част от определените за обществените училища средства към частните, разделило е здравеопазването на такова за социално значими хора и такова за хора, които могат да чакат, изтеглило е 16 млрд. външен дълг, който и децата ни ще връщат. По думите му българските граждани знаят всичко това и на предстоящите избори ще дадат своя вот дали да продължи тази политика или да се осъществи промяна.

Михаил Миков заяви своята категорична подкрепа за кандидата на левицата за кмет на Стралжда Митко Андонов и листата за общински съветници, защото „местното самоуправление в Стралжда е гордост за БСП и образец за много наши кметове”. Той посочи две причини странлджанци да подкрепят Андонов и листата на БСП за пореден мандат: „защото те са доказали, че работят за хората със свършеното до момента и защото НС на БСП застава зад тях и заедно ще реализират лявата платформа.

 

БСП е национална партия и не дели селата и градовете на малки и големи

„Ние сме национална партия и не делим селата и градовете на малки и големи. Навсякъде трябва да има нормални условия на живот”, категоричен бе Миков. Той подчерта, че само БСП е излязла на тези избори с ясна платформа, очертаваща 10 сектора, в които БСП поема ангажименти към българските граждани: грижа за младите хора, издръжки на малките деца, достъпни ясли, грижа за възрастните хора и създаване на условия за по-добър живот на хората от третата възраст, както се прави с Стралджа. „Местната власт тук е добър пример за изпълнението им – има грижа за хората, социалните решения в общината са на много добро ниво. Стралджанци с № 6 са от отличниците на БСП“, заяви Миков. По думите му само с екип като този на Митко Антонов стралджанци ще остават в общината, децата им ще могат да учат и да живеят един по-добър живот.

Присъстваща на срещата учителка отправи молба към председателя на БСП за реакция и действия от страна на партията за закона, осакатил образователната ни система. Миков заяви, че образованието е и ще продължи да бъде сред приоритетите на БСП и партията няма да спре да се бори в тази сфера за достъпно и качествено образование за всички български деца.

 

Атанас Мерджанов: Странджанци могат да се гордеят със своето управление

„Хората на град Стралжда могат да се гордеят с управлението си през последните няколко мандата. Градът има друго самочувствие“. Това заяви говорителят на НС на БСП, зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и депутат от  региона  Атанас Мерджанов. Той благодари на Андонов за свършеното до момента и му пожела сили и упорство, за да продължи с осъществяването на левите стандарти в града и общината. „Нека на първи тур да покажем ясно какво искат стралджанци и да се поздравим с победа за доброто на всички граждани на общината“, призова Мерджанов. 

 

Митко Андонов: Заедно ще продължим изграждането на Стралджа

„Изграждането на Стралджа няма да спре. С ваша помощ ще продължим да надграждане в името на интереса на хората и бъдещето на децата на Стралджа. Това ще направим заедно като на 25-ти отидем до урните и гласуваме с № 6“. Това заяви пред събралите се кандидатът на левицата за пореден мандат като кмет на Стралджа Митко Андонов. Той заяви подкрепата си за всички пенсионерски клубове, защото те дават възможност на хората да намират подкрепа и да контактуват. Андонов подчерта, че от 1, в Стралджа има вече 3 социални патронажа за възрастни и самотни хора, които обхващат цялата територия на общината. Той обясни и, че е изграден център за рехабилитация, а веднъж в месеца комисия от ТЕЛК посещава всички населени места в общината. „Кандидатстваме по различни национални и евро проекти и програми – за асистенти, домашни помощници. От февруари ще започне да действа програма за обслужване на хора в затруднено положение“, обясни Антонов.