Младите майки от Стралджа с благодарност към Митко Андонов за грижите, които полага към децата

Окт 05, 2015 ЯМБОЛ Новини Избори 0 1774

Политиката на БСП, на общинското ръководство в лицето на кмета Митко Андонов, вече 12 г. поставя на първо място грижата за децата

Млади майки от Стралджа дойдоха на срещата с Митко Андонов, кандидат за кмет на община Стралджа от БСП, заедно с децата си. Те поставиха въпроса за развитието на града и вниманието към подрастващите. В организираната  от клуб „Надежда”  среща взеха участие и директори на учебни и социални  заведения, кандидати за общински съветници. Тя изцяло бе подчинена на вниманието към майките и децата.

Като председател на дамската организация Парушка Узунова разказа за основната дейност на клуба, която се изразява в благотворителност за деца и ученици, посочи примери на обществена активност, провокирана от клуб „Надежда”. „Политиката на БСП, на общинското ръководство в лицето на кмета Митко Андонов, вече 12 г. поставя на първо място грижата за децата. Това е основното в работата ни и ще продължим в същата посока, защото искаме нашите деца да растат в една спокойна, приятна  жизнена среда, да се развиват, да  се образоват и да бъдат със самочувствие сред своите връстници”, подчерта Мария Толева, кандидат за общински съветник и председател на ОбС на БСП. За значението на една силна и добра политика насочена към подрастващите говори и Атанаска Кабакова, която обърна вниманието към конкретните грижи за децата, посочвайки  поддържаните учебни сгради, добрата материална база, спортните съоръжения, читалищните центрове, социалните услуги. С внимание беше изслушана и Райна Атанасова, която увери присъстващите в готовността на общинското ръководство да облекчи майките при ползване на социално подпомагане и услуги. 

„Всичко, което правим за децата е с любов, с постоянство, със загриженост.  Искаме всяко дете да има шанс за образование, за избор на професия, за реализация в живота. Искаме в града да има колкото може повече млади семейства, които да се чувстват добре“, подчерта   Митко Андонов, кандидат за кмет на общината. Според него постигнатото има своите конкретни измерения. „Особено ни радват успехите на талантливите наши ученици, които  при всяка своя изява се завръщат с награди. Повод за гордост е и големия брой ученици от СОУ”П.Яворов” , които продължават образованието си във   ВУЗ”, допълни той. Андонов обърна внимание върху  огромната роля на жените за развитието на обществото и припомни  факта, че в листата за общински съветници  броят на дамите е повече от мъжете, което е показателно.  

По време на срещата майките изразиха благодарност към общинското ръководство за цялостната политика на общината към децата и особено за работата на ЦСРИ, където се предлагат социални услуги и за малките. Една след друга младите жени  споделяха удовлетворението си, че децата им не остават без внимание, че се радват на напълно обновените паркове, че много добре поддържаният стадион е пълен с деца, а в  читалищните състави се обучават на народни танци и традиции и имат възможност да изявяват талантите си в различни направления. Трогателно прозвуча и благодарността на тези, които имат деца с необходимост от специална терапия, както и предложението за в бъдеще да се организират  съвместни прояви и за тях.