Благодарности и книга за Станишев от младите в община Тунджа

Май 10, 2014 ЯМБОЛ Новини БСП 0 1633

Препълнена зала с млади хора посрещна председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, по време на посещението му в община Тунджа, гр

Препълнена зала с млади хора посрещна председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, по време на посещението му в община Тунджа, гр. Ямбол.  "Преди две години по моя инициатива започнахме кампания срещу младежката безработица. Тогава малцина вярваха, че можем да променим нещо и да се получи нова политика и нов резултат. В резултат от тази кампания от тази кампания, която се водеше във всички двадесет и осем страни- членки, в резултат на подкрепата на групата на социалистите в ЕП и на подкрепата на премиерите социалисти и Европейският съвет, те бяха трима, а сега са дванадесет, се постигна един резултат и той се свежда до това, че шест млрд. евро се отпускат през тази година за програми, свързани с младежката заетост и квалификация на младите хора", каза той и подчерта, че за България се полагат сто милиона, като те тръгват от май тази година.  "В понеделник в София идва комисарят по социална политика на ЕС Ласло Андор и фактически програмата вече е в ход. Това ще даде шанс на хиляди млади хора, които завършват своето образование, ако не намерят няколко месеца работа, да получат такава, обучение или субсидирана заетост", поясни лидерът на БСП. По думите му  това не е измислена програма, тя е насочена към реална заетост и придобиване на умения, които ще помогнат на младите на пазара на труда. "В манифеста на ПЕС ние сме написали, че ако спечелим европейските избори, ще искаме увеличаване на размера на тази програма, за да има тя по – всеобхватен ефект и това е една от причините заради които си заслужава да бъдат подкрепени социалистите в България и Европа", категоричен бе той.

 Кметът на община Тунджа Георги Георгиев, заяви, че се гордее с младите хора, защото са много дейни, амбициозни и изпълнени с оптимизъм за бъдещето на страната. Той обясни, че по проекти на младежки НПО са усвоени над 120 000 лв. „В общината са насочени усилия в две посоки - за грижа за младите хора и за възрастните“, каза той и се похвали, че общината е сред първите 30 от 264 общини в страната по усвояване на европейски средства. „Отношението към общината последната година се промени много и искам да ви благодаря за това. Преди се опитваха да ни пречат, да ни бавят във времето и при реализирането на европейските проекти. Горд съм, че устояхме в онези години и защото имахме подкрепата най-вече на младите хора, които вярваха в нашето управление, защото те са бъдещето“, категоричен е Георги Георгиев. По неговите думи са одобрени 4 проекта по програмата на правителството.


Всички млади хора заявиха, че подкрепят БСП и ще вървят заедно към една Нова Европа. Един от присъстващите на срещата студенти му подари книга, която сам е написал и му благодари за политиката, която се води в подкрепа на младите хора, защото никой не подхожда към страната ни с по-благородни цели. На срещата присъстваше и зам.-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов.