БСП с поклон пред паметта на митрополит Йоаникий: България загуби един от духовните си водачи

Янр 10, 2024 Новини БСП 0 1430

10.01.2024

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от „БСП за България”, избрани в районите, които попадат в Сливенската епархия изпратиха съболезнователни адреси до Негово Светейшество патриарх Неофит и до Сливенската митрополия по повод кончината на Сливенския митрополит Йоаникий.

„България загуби един от духовните си водачи! Човек, който посвети целия си живот на святата мисия да съхранява християнските ценности и да напътства в православната вяра хиляди миряни”, заяви в съболезнователните си думи лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й, загубата на митрополит Йоаникий, особено сега, когато духовността е най-силната ни опора в несигурните и изпълнени с предизвикателства времена, е още по-тежка и трудно поносима.

В съболезнователен адрес народните представители от „БСП за България, попадащи в територията на Сливенската епархия Кристиан Вигенин, Петър Кънев и Деян Дечев отдадоха почит пред паметта на Сливенския митрополит Йоаникий с думите: „Прекланяме се пред делото и приноса на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, който посвети живота си на християнската вяра и Българската православна църква – високообразован и отдаден на святото дело, той ще остави светла диря за поколенията”.