Нинова от Ямбол: Очаква ни жестока мигрантска вълна, а правителството е неадекватно на тази опасност

Кметовете на БСП са доказани добри стопани, а кандидатите ни - подготвени и грижовни. Подкрепете ни, за да направим промяната отдолу - през местната власт

“В последните години преживяхме няколко кризи - ковид криза, енергийна, икономическа, война. Сменяха се няколко правителства и парламенти. Имаше нестабилност в България. Властта, която запази държавността през тези няколко години, бяха кметовете и общинските съветници. През следващите 4 години отново местната власт ще бъде основата на политиката.”  

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на представянето на кандидатите за кметове и общински съветници на “БСП за България” на Елхово, Тунджа, Стралджа, Болярово и Ямбол. На събитието в областния град присъства народния представител от областта и заместник-председател на партията Кристиан Вигенин. 

В речта си пред жители и симпатизанти Нинова подчерта, че тези избори са различни, защото се провеждат в контекста на две войни. “Още преживяваме последиците от войната в Украйна, но тези от войната в Израел ще са по-тежки. Затова се изисква огромна отговорност при решаването кого да подкрепим на тези избори. Защото националното правителство в този момент предава българския национален интерес на всяка крачка”, предупреди тя. 

И допълни: “В 7-месечното управление с наше участие БСП беше спирачката, която попречи много от тези предавателства да се случат тогава. И не само това - в онези тежки месеци ние гарантирахме най-силната социална програма в най-новата история на България.” 

По нейните думи, предателството на ПП-ДБ и ГЕРБ към избирателите им, прегръщайки се , е прераснала в национално предателство към българската енергетика и към българската сигурност и отбрана.  

“Те не мислят за народа си, а гледат личния си интерес - как да откраднат парите по Плана за възстановяване и устойчивост и да угодят на външни сили, за да спасят кожите си”, категорична бе Нинова. 

“Днес е венецът на съдебната им “реформа” - прекратиха окончателно делото “Барселонагейт”. Закриха делото “Чекмеджегейт”, изпраха и Кирил Петков за двойното гражданство. Ние се борихме за справедливост и за бърз съдебен процес - всеки, който е нарушил закона, да си получи присъдата. Това не е нашата съдебна реформа”, коментира още лидерът на БСП. 

Нинова предупреди, че ни очаква жестока мигрантска вълна, а българското правителство е неадекватно на тази опасност. “Думите на Тагарев, че ще изпрати 50 военни на границата, са цинизъм спрямо българската национална сигурност и отбрана”, подчерта тя.  

“От една седмица никой не отговаря на въпроса ни - каква позиция е заела България на 4 октомври в Брюксел", посочи Корнелия Нинова и обясни: “На 4 октомври е взето решение за нов регламент за миграция. Той предвижда да се поемат квоти от мигранти от всички държави членки. За района на Ямбол  нелегалната миграция е особено остър въпрос. Отвън хора от селата ми споделиха, че всеки ден срещат групи нелегални мигранти. Че се страхуват всяка нощ.

По нейните думи, миграционната политика на Европа е сбъркана от начало до край и българските социалисти алармират за това от години. “Тогава ни обвиниха, че сме антиевропейци, а сега дойде време много европейски партии и правителства да започнат да мислят като нас”, изтъкна Нинова. И подчерта, че в бюджета за 2024 г. трябва да се предвидят средства и конкретни действия, за да се спре миграционният поток.  

“Алтернатива на това управление има. БСП е тази, която не влезе в съглашения и сглобки за пари и власт. Ние сме доказана алтернатива, защото, когато сме в опозиция, никога не пристъпваме принципите си и отстояваме интересите на народа, който ни е изпратил там. Когато сме в управлението, изпълняваме своите обещания”, каза в обобщение Корнелия Нинова.  

И допълни: “Кметовете на БСП са доказали, че са добри стопани и са грижовни за жителите на общините. Нашите кандидати са умни, подготвени, грижовни, социални и най-близо до хората. И имат зад себе си истинска партия - с програма, последователна на своите идеи и вярна на народа си и на българския национален интерес.”