На среща със запасните офицери в Ямбол: Кандидатите на „БСП за България” с ясна програма в помощ на хората

10.10.2023

Ползотворно протече срещата на кандидатите  за общински съветници от коалиция „БСП за България“ с членовете на  Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Според тях основният проблем на Ямбол е, че по времето на три от последните четири кметски мандата градът е бил изоставен и малкото направено през последния  в центъра, за да изглежда чист и приветлив, оставя впечатление за  значителна общинска дейност. Но, всъщност обещаните инвестиции не са се появили, сградата на болницата още не е пусната в експлоатация,здравеопазването е в най-ниската си точка на развитие през последния мандат,няма лекари, няма млади хора, обещаваната икономическа зона, която трябваше да съживи икономиката все още не е създадена, няма условия за нови работни места и икономически активното население напуска града в търсене на по-добри условия за труд.

Като граждани ямболци са дискриминирани, защото информацията достига филтрирана през онези медии, които служат на кмета. Общинският съвет е изгубил своята роля и през двата последни мандата е модел как еднолично се вземат решения. Всичко, според участниците в срещата, е въпрос на вдигнати ръце, а не на обсъждане и дебат по теми, жизнено важни за града и неговите жители. Въпросите, които се решават трябва да са с диапазон от 20-30 години занапред, за да  се знае как ще се развива Ямбол,а не ден за ден. Как ще се подобри демографската картина поискаха да узнаят те и кое през следващия мандат ще се окаже по-необходимо да се строи – хоспис за възрастните хора или детска градина за новите жители. Препоръчаха  още бъдещите кмет и общински съветници да не забравят пътя към  хората.

С внимание бяха изслушани предложенията на кандидатите за общински съветници от Коалиция „БСП за България“  Красимир Йорданов, Калоян Калиманов, Божидара Божилова, Йордан Милков и Даниел Василев по програмата за „Местни избори 2023“. Те подчертаха, че няма да забравят нито обещанията си и са готови да бъдат винаги в помощ на хората в Ямбол, ако те им гласуват доверие и на 29 октомври изберат бюлетината с № 1.