„БСП за България“ в Ямбол ще води постоянна битка ,за да превърне града в уютно място за живот

06.10.2023 г.

Срещите на кандидата за кмет от Коалиция  “БСП за България” д-р Недялка Петкова-Влахова с жителите от периферните квартали на Ямбол стават интензивни.

След разговорите в кв. „Бенковски“ и жителите на кв. „Д-р Дончев“ обсъдиха с нея  качеството на живот в комплекса. Основният проблем и за тях  се оказва градският транспорт. Нередовен, с не добре поддържани автобуси и транспортна схема,която  не е удобна за гражданите и не е съобразена с техните необходимости.Обективно оценено е неизползваема.

 С точно същите констатации и настоятелна молба за корекция местата на автобусните спирки и поставяне на подходящи заслони за тях,очаквахакрай пътя Коалиция  „БСП за България“  група  живущи в Дом за стари хора .Срещата с тях продължи почти час,но автобус  за това време не се появи. И съвсем резонно следва въпросът защо все пак Община Ямбол заплаща на концесионера за една дейност,която гражданите не могат да използват.

В квартал „Д-р Дончев“ прави впечатление и лошото състояние на тревните площи и „разораните“ околоблокови пространства.На въпрос на д-р Петкова-Влахова за проявената готовност те да бъдат оправени и облагородени с подкрепата на Община Ямбол,присъстващ на срещата жител на квартала отговори,че те сами се грижат за това,но не всичко е по силите им. Дълги години са настоявали за  поне една детска площадка и тя вече е факт.С красиво оцветените си катерушки,пързалки и пясъчника свети с цветовете на дъгата сред бурените,храстите в изровеното околоблоково пространство,но за нейната подръжка се грижат отново самите жители.

 Д-р Петкова-Влахова  научи неочаквано и за любопитна тяхна „иновация“. Полицейско присъствие в квартала няма и принудени от нощни набези на местни криминогенни фактори на територията на техния комплекс те просто си „осиновили“ две  кучета от местния Приют  и ги назначили за „охрана“. Построили им дървена къщичка и всички заедно се грижат за тяхното изхранване. Вече няма кражби и кой да смущава  съня на жителите от квартала. Но според тях остава един сериозен проблем,който е валиден за цялата община– неимоверната популаци на котки.Очакват Общината най-после да направи приют и за тях.

Кандидатът за кмет на Коалиция „БСП за България“  и бъдещите  общински съветници обещаха в следващия Общински съвет за мандат 2023-2027 да отстояват предвиденото в тяхната програма поетапно индивидуално планово изграждене на периферните квартали в Ямбол, да променят и индивидуализират техния облик ,за да бъдат те уютно място за живот.