Кристиан Вигенин: Само БСП има политики за затваряне на пропастите на неравенствата в България

Мар 11, 2023 Новини Избори 0 673

За да започнем да лекуваме обществото ни, трябва да инвестираме в нашите деца, посочи Вигенин на представянето на листата на \"БСП за България\" в Ямбол

"България никога не е имала повече нужда от силна социалистическа партия, отколкото сега. Защото България в последните години вече е България на две скорости. Растат големите разломи по отношение на богатство и бедност, растат разломите между регионите, силно развитите няколко големи града и останалите, които все по-трудно вървят напред, защото губят инвестиции и хора. Растат и разломите по отношение на възможността на децата да получават качествено образование и здравеопазване. Не може да имаме силно общество и силна държава, ако тази пропаст, която сега се разширява, не започне да се затваря. И ако някой има политика по тези проблеми, това е именно БСП." Това заяви Кристиан Вигенин, водач на листата на "БСП за България" в Ямбол, на представянето ѝ в Ямболския безистен.

„БСП ще продължим да бъдем национално отговорна и предвидима политическа сила и в 49-ото Народно събрание, защото нашето бъдеще изисква пълна концентрация на сили и енергия, за да решим бързо и ефективно най-важните проблеми - цени, инфлация, доходи, бедност и неравенства”, каза още Вигенин.

Той подчерта, че във външнополитически план социалистите ще продължат да отстояват  принципите за мир и добросъседство и ще бъдат против всяка една  война.

В своите изказвания кандидатите за народни представители д-р Влахова, доц. д-р Милен Димов, Александър Василев, Драгоя Драгоев, Красимир Кръстев, Галин Пантелеев и Божидара Божилова споделиха своите идеи в сферата на социалните дейности, образование и наука, здравеопазване и култура. Те определиха програмата на „БСП за България” като напълно изпълнима и балансирана, която би тласнала живота на българските граждани в правилната посока. 

"В нашата партия културата винаги е била приоритет, защото това е нашето национално богатство. Моя лична кауза тук е връщането на музикалния театър", сподели втората в листата Божидара Божилова.

"Ако решенията се вземат от хора с морал, нещата щяха да бъдат много по-различни. В следващия парламент трябва да влязат повече млади хора и хора с нови идеи - само така можем да излезем от тази патова ситуация", каза поставеният на трето място Галин Пантелеев. 

Кандидатите за народни представители отправиха призив да се гласува на 2 април, защото всяка една българска съдба ще зависи от това. 

„За да започнем да лекуваме нашето общество и да изтеглим нашата държава от това безвремие, трябва да инвестираме преди всичко в нашите деца - да бъдат нахранени, да бъдат облечени, да получат добро образование и да имат достъп до добро здравеопазване от първия ден от своето раждане. Само едни здрави образовани деца могат да станат пълноценни личности, които да върнат България през следващите години по пътя на успеха и развитието, да върнат гордостта – не само с историята и миналото, а да бъдем горди с това, което България е и ще бъде. Гласувайте с номер 1 в бюлетината за БСП ", призова водачът Вигенин.