Вигенин в Ямбол: Основна цел за БСП е повишаване на доходите на хората

Мар 02, 2023 ЯМБОЛ Новини БСП 0 1500

За тези избори отново предлагаме отбор, а не просто списък от кандидати

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Кристиан Вигенин представи в Ямбол кандидатите за народни представители в 31 МИР. Средната възраст на обновената на 70% листа е 43 години. Жените в нея са две – първа след водача е Божидара Божилова, зам.-председател на БСП Ямбол, музикален педагог и сътрудник на Делегацията на евродепутатите-социалисти. Отреденото за гражданска квота осмо място е заето от д-р Недялка Влахова, която от 14 години ръководи Спешно отделение на ямболската болница. Най-младият участник е 24-годишният Александър Василев, член на ПК „Екогласност“, дипломант от УАСГ, специалност „Архитектура“. Той е шести в листата. Сред най-младите кандидати е и 31-годишният Драгоя Драгоев от Стралджа, животновъд и танцьор във фолклорен ансамбъл „Тунджа“, пети в листата. Трети е общинският съветник от „Тунджа“ Галин Пантелеев, на 38 г., пчелар с над 500 кошера. След него е Красимир Кръстев, на 47 г., общински съветник от Елхово, старши експерт в Бюрото по труда и председател на клуб „Приятели на Русия“. Седми в листата е доц. Милен Димов, преподавател Тракийския университет, Факултет „Техника и технологии“ в Ямбол. 

Кандидатите на БСП за България в Ямбол са експерти в приоритетните за БСП области – образование, здравеопазване, социална политика, култура, земеделие. В лицето на водача е застъпена и външната политика, ориентирана към постигане на траен мир и срещу въвличане на България във военни конфликти.

Кристиан Вигенин подчерта, че наред с националните приоритети, сред които повишаването на доходите и ограничаването на инфлацията имат централно място, ямболските кандидати ще се ангажират пред избирателите и с регионални проблеми, чието решаване изисква подкрепа от държавата. Освен това събраните данни от многобройни срещи по места в последните две години ще бъдат актуализирани и след изборите ще бъдат представени на вниманието на кметовете на общини, независимо от коя политическа сила са, обявиха още на пресконференцията днес от „БСП за България”.

В коментар относно новия ляв проект, наречен „ЛЕВИЦАТА!”, зам.-председателят на БСП изрази съмнение, че той ще бъде част от новия парламент. Според него в случая по-скоро става дума за механичен сбор от хора, което няма как да доведе до съществен и траен резултат. „Като цяло ми се струва, че основната цел на тяхното участие е да се ерозира доверието в БСП и аз мисля, че левите хора го разбират това. Не очаквам кой знае какво изтичане на подкрепа в тази посока”, допълни Вигенин. Той посочи конкретни примери за преповтаряне на идеи, взети от БСП, като настояването за въвеждане таван на цените и за повишаване на доходите. „Но както и в изкуството – копието не може да бъде по-добро от оригинала”, коментира Кристиан Вигенин. „Нашата задача е да представим на хората оригинала по най-добрия начин и с тези прекрасни хора в листата смятам, че ще успеем да го направим”, допълни още той.

В област Ямбол „БСП за България” влиза в битката за доверието на хората с обновена и подмладена листа. От коалицията подчертаха, че отбор № 1, както ще бъде вписан в бюлетината, всъщност е екип от хора, които и след изборите ще продължат да работят заедно за Ямбол, за областта.