Кристиан Вигенин: БСП показа, че знае как се случват нещата и има план за управлението на страната

Сеп 28, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1455

28.09.2022 г.

“Това, което толкова мъчително се опитваме да преодолеем вече година и половина - да се откъснем от този авторитаризъм и този олигархичен модел, създаден от ГЕРБ с подкрепата на ДПС, може да се окаже напразно усилие, ако на тези избори допуснем нещата да се върнат обратно. Затова хората трябва да излязат да гласуват.” Това заяви водачът на листите на “БСП за България” в Пловдив и Ямбол Кристиан Вигенин в предаването “Актуално от деня” по БСТВ.

“Едно е да имаш доброто желание нещо да се промени, но друго е да можеш да преодоляваш това тежко наследство в управлението. БСП показа, че знае как да се случват нещата и имахме план в това управление. Неслучайно четиримата министри на БСП се показаха като най-успешни - защото знаеха защо са там и имаха план как стъпка по стъпка да реализират тези действия”, допълни той.

По неговите думи левицата е била стабилизиращ фактор в правителството: “А сега, с ясни послания, план, политики и компетентни личности в парламента, а и в бъдещето управление, ако сме по-силни, ще имаме по-силно управление, което по-целенасочено да работи по новата посока на развитие на България”, категоричен е Кристиан Вигенин.

“Пловдив е вторият по големина град в България, град с традиции и с такова местоположение, че лесно би трябвало да привлича инвеститори и да се създават работни места, но има няколко нерешени проблема, които създават неуютна среда на живот”, посочи социалистът.

Един от тях, по неговите думи, са нереализираните проекти за разширяване на входната и изходната инфраструктура на града, което създава сериозни задръствания и милиони часове месечно загубени в трафик. Друг проблем, който Вигенин изтъкна е нереализирания строеж на новата сграда на операта, като, по думите му, е жалко, че град на културата като Пловдив няма сграда на своята опера и изрази надежда, че проектът ще стартира в рамките на следващия мандат. По отношение на спорта, Кристиан Вигенин подчерта окаяното състояние на стадион “Пловдив” и районът около гребната база и коментира, че ако той и прилежащата му инфраструктура бъдат реновирани, пловдивчани могат да имат едно прекрасно място за спортуване. 

“Това са три неща, свързани с инфраструктурата, с културата и със спорта, с които ние се ангажираме като кандидати за народни представители в Пловдив и по които съм убеден, че ще намерим подкрепа от следващото правителство”, каза Вигенин.

“Особено съм доволен, че един затлачен от ГЕРБ проект като новата болница на Ямбол, след много усилия той вече е необратим. Ако всичко се развива нормално, в рамките на следващата година Ямбол ще има нова болница”, коментира кандидатът за народен представител от левицата за дългоочакваното лечебно заведение в града.  

За областта той още посочи проектите като пътя от Лесово до петолъчката, създаването на индустриална зона и четирилентов път между Сливен и Ямбол за приоритетни. Вигенин изтъкна и програмата “Странджа-Сакар”, която е важен проект от гледна точка на сигурността по границата и на обезлюдяването на региона, като първите средства по него трябва да влязат още от следващата година.   

“Всичко това ще е възможно, ако има хора, които знаят какво искат да постигнат, които искат да оставят нещо след себе си, а не да откраднат едни пари, както често се случваше при ГЕРБ. И при една добра координация между местната власт, областната управа, правителството и с категоричната подкрепа на Народното събрание, мисля, че в следващите години много неща ще се променят в цяла България и конкретно в Пловдив и Ямбол”, заключи Кристиан Вигенин.