Кристиан Вигенин: БСП доказа, че може да реализира предизборните си платформи

Сеп 09, 2022 Новини Избори 0 2038

Успяхме да наложим философия на мислене в управлението, че грижата за хората е на първо място

 

“БСП доказа, че предизборните платформи, които подготвяме, след това се реализират на практика. Отстояваме, стъпка по стъпка, всичко, с което сме се ангажирали.” Това заяви водачът на листите на “БСП за България” в 16 МИР Пловдив и 31 МИР Ямбол Кристиан Вигенин в предаването “Актуално от деня” по БСТВ.

“В кампанията прави впечатление, че нашите партньори даже на плакати са си изкарали неща, които са част от нашата програма и се случиха, защото ние настоявахме за тях. Това присвояване може би малко прехвърля добрия тон, но нека - това показва, че това, което се е случило благодарение на нас, са може би единствените особено позитивни неща, които хората биха оценили”, коментира още той.

По думите на Вигенин, БСП е успяла да наложи друга философия на мислене на управляващите по отношение на хората и социалната политика - че хората се поставят на първо място. “Успяхме да обърнем принципа, наложен от ГЕРБ, че за всичко останало има пари, само не за пенсии, за хората с увреждания, за младите семейства. Сега ние искаме да затвърдим тази политика - да направим така, че и следващи правителства не могат да се върнат назад и да е ясно оттук нататък, че на първо място ще бъде грижата за хората и тогава всичко останало”, посочи социалистът.

Кандидатът за народен представител подчерта, че фокус на левицата са и конкретните проблеми на регионите. Той даде пример за Ямболско със “Странжда-Сакар”, пътната инфраструктура и новата болница, която най-после ще се осъществи. В Пловдив като основен проблем Вигенин посочи инфраструктурата и големите задръствания в града като, по неговите думи, с ремонта на околовръстните пътища, пловдивчани веднага ще усетят облекчения трафик. Той добави, че БСП има и много идеи за развитието на спорта и културата.

“Ние искаме едно балансирано развитие на регионите и да се фокусираме върху нещата, които са най-голям проблем за хората”, отбеляза социалистът.

По отношение на бедствието в Карловско, според Кристиан Вигенин еднократната помощ от 375 лв. за засегнатите не е достатъчна и трябва да бъдат отпуснати повече средства. “Призовавам служебното правителство да се погрижи за тези хора сега, срещу зимата, защото още седмици наред те няма да могат да нормализират живота си”, апелира той.

По думите на Вигенин природните бедствия ще са все по-често явление в България и в света и трябва да бъдат инвестирани повече средства за тяхното предотвратяване и облекчаване. “Корнелия Нинова вече даде пример, че министерството под нейно ръководство, са закупили машини за почистване на корита и язовири. Това трябва да се прави системно. Видях с очите си коритото на реката, което очевидно не е чистено години наред. Тоест има комбинация от фактори, които доведоха до това бедствие. Някои от тях, разбира се,  са природни сили, които не могат да се предвидят, но част от причините за мащабите на проблема са човешкото нехайство и усещането за безнаказаност”, коментира Кристиан Вигенин.