БСП за България: Земеделието ще бъде приоритет в политиката ни за Ямболска област

Мар 22, 2017 ЯМБОЛ Новини БСП 0 1390

Кристиан Вигенин: Ще задължим търговските вериги да продават повече български плодове, зеленчуци, мляко и месо

"Искам да подчертая, че за Ямболска област земеделието е много важен приоритет. Ние ще направим така, че специална подкрепа да получат малките и средните производители, ще ги защитим от прекупвачите, които ги притискат за  ниски цени и по този начин ще бъдат защитени и гражданите, които заради веригата от прекупвачи пък плащат по-високи цени като крайни потребители." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за Ямбол Кристиан Вигенин по време на среща със земеделски производители от областта. На нея бяха посочени конкретните предложения и приоритети,  които са заложени в програмата за управление на "БСП за България ". Друга много важна промяна, която управлението на "БСП за България " ще направи, е да бъдат задължени със закон големите търговски вериги да предлагат  повече българска продукция в магазините си - плодове, зеленчуци, месо и мляко.

В срещата участва и Явор Гечев, който е бивш зам.-министър на земеделието и кандидат за народен представител от Пловдив. Той констатира, че от началото на прехода нашето земеделие не се развива. За двата мандата на ГЕРБ в сектора не е направено почти нищо. "След 2020-та година механизмът на директните плащания няма да го има. До този момент не сме чули сериозен дебат по тази тема- какво ще прави държавата в сектор земеделие. Това, което "БСП за България" основно ще промени, е икономиката ни да не бъде само потребител на плодове, зеленчуци и млечни продукти от други страни, а да се възроди българското производство и то да стане конкурентно на чуждото", ангажира се Гечев. Той изтъкна още, че управлението на БСП ще подкрепи семейните ферми, ще бъде променен законът за окрупняването на земеделската земя и тежестта, която земеделските производители изпитват с администрациите, ще бъде облекчена.

В края на срещата водачът на червената листа в Ямбол Кристиан Вигенин обобщи, че всички тези промени на национално равнище, в своята цялост, ще дадат сериозни положителни резултати в Ямболския регион.